Fotbalisté Plzně prohráli v Lucernu s Luganem

20. říjen 2017

Venkovní pohárové zápasy jsou pro plzeňské fotbalisty jako začarované. Ve třetím utkání skupiny "G" Evropské ligy si měla sebevědomá Viktoria snadno poradit s utrápeným Luganem, které jde ve švýcarské lize od porážky k porážce. Jenže Lugano zvítězilo 3:2.

„My jsme tam v podstatě běhali nahoru dolu. Jakákoliv ztráta a zase sprint zpátky, a zase nahoru a zpět. Byl to hodně těžký zápas,“ vysvětlil plzeňský kapitán Roman Hubník, jak bylo složité uhlídat nebezpečné výpady Lugana do plzeňské obrany. Ať už to byl Bonnito nebo Carlinos, Švýcaři působili sebevědomě. Přesně tak, jak se chtěli v Lucernu prezentovat Západočeši.

„My jsme hráli hrozně pomalu, všechno nám trvalo a hráli jsme pod šestnáctku. Bez centrů, zakončení, bez střely. Až na konci jsme tam začali dávat centry a tím jsme se prosadili,“ ohodnotil Hubník.

Oživení přinesli ve druhé půli střídající hráči, Kopic, Krmenčík, který skóroval a Zeman, který na góĺ nahrával. Původní základní sestava, ve které bylo proti předchozímu ligovému zápasu pět změn, působila neškodně. Lugano ale stále skvěle bránilo a navíc hrozilo z brejků.

Taktika Lugana na Plzeň platila

„Celou dobu jsme hráli do plné obrany, soupeř měl ale takovou taktiku. Myslím, že takovou taktiku může mít v lize třeba i Brno a my musíme změnit styl hry, aby to nedopadlo takhle. Podobný styl už nasadila Bohemka, a tam jsme to uhráli jen tak tak. Tady už jsme to nezvládli,“ připustil Jan Kopic.

Porážka s outsiderem naštěstí pro Západočechy nemusí znamenat z pohledu postupu nějaké tragické následky. Vzhledem k výhře FCSB na Beer Shevou se vlastně v uvozovkách nic nestalo.

„Skupina je pořád otevřená. Teď si ale můžeme drbat hlavy, protože kdybychom tady uspěli, byl by postup blízko,“ uzavřel Kopic.

Šanci se mu zase o něco přiblížit budou mít Západočeši za dva týdny, kdy doma přivítají právě Lugano.

autoři: jnm , jik
Spustit audio