Fotbalisté Plzně vyhráli už posedmé v řadě

19. září 2017

Západočeši si tentokrát doma poradili se Zlínem. Na výhru 2:1 se ale pořádně nadřeli.

Sedm zápasů, sedm výher a na čele tabulky šestibodový náskok před druhou Slávií. Lepší prvoligový start si fotbalisté plzeňské Viktorie nemohli přát. Úplně bez chyb ale jejich hra není. Důkaz nabídla například dohrávka sedmého kola, ve které Západočeši horko těžko ubránili výhru 2:1.

„První poločas z naší strany byl velice dobrý, dobrý vstup 2:0. několik brejkových situací, které jsme bohužel zahodili. V závěru gól a druhý poločas bych spíše řekl z naší strany boj," shrnul dohrávku ze Zlínem trenér Viktoriánů Pavel Vrba.

Plzeňští fotbalisté soupeře ze Zlína přehrávali, ale jen chvilku. Podle trenéra je tak třeba, aby si hráči uvědomili, že pokud nebudou hrát aktivně, mohou pak mít problém s jakýmkoliv týmem. Viktoriáni výhru nad Zlínem nakonec horko těžko ubránili a zase o zápas vylepšili svůj rekordní vstup do ligy.

„Zlín má svoji kvalitu, to tady prokázal. O to je to cennější. To, že vedeme tabulku o tolik bodů, o kolik ji vedeme, není vůbec podstatné, protože se hraje na třicet kol. Podstatné to bude až na konci soutěže," připomněl plzeňský kapitán a také autor první branky v zlínské síti Daniel Kolář.

V sobotu zamíří plzeňští fotbalisté do Mladé Boleslavi

Otázkou ovšem je, jestli stojí za výtečným vstupem Západočechů do sezóny souznění s vizí trenéra Pavla Vrby nebo snadnější los a fakt, že třeba zápasy s pražskými S mají ještě Západočeši před sebou. S druhou teorií ale Daniel Kolář nesouhlasí.

„Těžké západy jsou právě tyhlety, co si každý myslí, že vyhrajete po patnácti minutách 3:0, že nasypete soupeři nevím kolik gólů. Těžký zápas byl v Jablonci, těžký zápas jsme hráli s Olomoucí, kterou teď všichni chválí a my jsme je porazili. To jsou pro mě těžké zápasy a každý další, co přijde, bude těžký a musíme se na něj dobře připravit," řekl Kolář.

Příští zápas čeká hráče plzeňské Viktorky už tuto sobotu 23. září. To Západočeši zamíří na trávník Mladé Boleslavi. Utkání začne v 18:00. Další podrobnosti najdete na: http://www.fcviktoria.cz/

autoři: jnm , sch
Spustit audio