Fotbalový stánek ve Štruncových sadech v Plzni čekají další úpravy

2. červen 2015

Až 150 milionů korun spolknou zbývající práce na fotbalovém stadionu plzeňské Viktorie ve Štruncových sadech. Hotovo má byt na konci roku 2016.

Soupeři se na fotbalovém stadionu plzeňské Viktorie obvykle necítí příliš dobře a v budoucnu jim má být ještě hůř. To až ve Štruncových sadech vyrostou dvě rohové věže. Stavba, ke které se Viktoria zavázala v případě postupu do Ligy mistrů, začne ještě letos. Projekt je hotový, právě teď probíhá soutěž. Odhadovaná cena se má pohybovat okolo 90 milionů korun.

„Nám se ten stadion líbí už dnes, ale není kompaktní, není uzavřený a to si myslíme, že na tom je to největší kouzlo. I ten zvuk vevnitř bude podle mě ještě lepší, než je dnes," věří majitel plzeňského klubuTomáš Paclík.

Věže mají zajistit především zázemí pro klubovou mládežnickou akademii, a to jak ubytovací, tak i stravovací kapacity. Vznikne tam ale také zázemí pro fanoušky, v době zápasu jim bude k dispozici restaurace. Stavba severní a jižní věže potrvá až do konce roku 2016. Aby se ale fanoušci do té doby vůbec dostali na hlavní tribunu, musí se podle Tomáše Paclíka stavět postupně.

„Chceme hrát evropské poháry v Plzni. Chceme veškeré práce koordinovat tak, aby se tady mohla hrát taky nejvyšší česká soutěž. Dneska je vstup na tu hlavní tribunu přes ta provizorní schodiště, co tam jsou. Nejdřív se musí odstranit jedno, postavit věž a až bude dokončená, tak se teprve dá stavět ta druhá."

Tribunu zrekonstruuje město přibližně za 44 milionů korun. Vyměnit se musí sedačky v horní části, na ochozu budou položeny nové povrchy, navýší se kapacita toalet a přibude rehabilitace. Celkem už město investovalo do rekonstrukce fotbalového stadionu přes 400 milionů korun. K tomu lze také připočítat dalších 90 milionů za výstavbu atletického stadionu ve Skvrňanech, kam se atleti plzeňské Škodovky přesunuli právě ze Štruncových sadů. Ty už jsou tak výhradně fotbalové.

Plzeň dokončí rekonstrukci hlavní tribuny stadionu ve Štruncových sadech, Viktoria Plzeň postaví rohové věže
autoři: jnm , sch
Spustit audio