Gentlemanem silnic Plzeňského kraje je policista Kamil Tylka

25. květen 2016

114. gentlemanem silnic se stal Kamil Tylka z Tachova. 27letý policista pomohl tříčlenné rodině, která havarovala v autě letos v březnu. Nejtěžší zranění utrpěla matka čtyřleté dcery.

„Nikdo z nich nebyl připoutaný. Kdyby použili bezpečnostní pásy, dopadla by dopravní nehoda určitě jinak," říká Kamil Tylka, který měl možnost se se zraněnou paní setkat. „Řekla, že si kvůli svým zraněním nic nepamatuje, přesto mi poděkovala za poskytnutí první pomoci," doplnil oceněný policista, který u nehody pomáhal, když jel mimo službu na nákup.

Za svůj obětavý přístup si Tylka vysloužil ocenění i svých nadřízených. Vedoucí Územního odboru policie v Tachově Luděk Svoboda uvedl, že se od policisty očekává právě takový přístup. „Zachoval se naprosto správně, je to příklad pro ostatní a nás jenom těší, že to je jeden z nás."

K nehodě došlo na křižovatce mezi obcemi Labuť a Machov na Tachovsku. Řidič osobního vozidla nedal přednost v jízdě automobilu na hlavní silnici a došlo ke střetu. Druhé auto s rodinou tak skončilo mimo vozovku. Kamil Tylka u nehody zastavil těsně po střetu, zkontroloval zdravotní stav všech zúčastněných a zraněným poskytl první pomoc. Na místě setrval, dokud nepřijela záchranná služba.

K nehodě došlo na křižovatce mezi obcemi Labuť a Machov na Tachovsku. Řidič osobního vozidla nedal přednost v jízdě automobilu na hlavní silnici a došlo ke střetu. Druhé auto s rodinou tak skončilo mimo vozovku

Gentleman silnic je projektem České pojišťovny a Policie České Republiky. Jeho cílem je motivovat účastníky silničního provozu, aby si pomáhali a nebyli k sobě lhostejní. Projekt vznikl v roce 2004 a od té doby udělil ocenění 114 lidem, z toho 20 ženám.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio