Historie píše všechno, užíval si trenér Koubek plzeňské oslavy a také překonání Vrbova rekordu

Plzeňská Viktoria je už dva týdny novým mistrem fotbalové ligy. Až po sobotní výhře 5:2 nad Příbramí ale Západočeši převzali pohár a zbrusu nové skleněné medaile. Trenér Miroslav Koubek navíc kromě titulu mohl slavit i překonání bodového zisku svého předchůdce Pavla Vrby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Miroslav Koubek se fotí s pohárem pro mistra Synot ligy

Trenér Miroslav Koubek se fotí s pohárem pro mistra Synot ligy | Zdroj: ČTK

Dosavadní maximum 69 bodů ze sezony 2010/11 pokořila Plzeň ziskem 72 bodů.

„Jsem rád, že to nelákalo jenom mě, ale hráči o překonání rekordu sami mluvili. Je potěšitelné, že se chtěli zapsat ho historie klubu. Historie píše všechno,“ chválil Miroslav Koubek přístup svých svěřenců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Koubek přiznal, že pro něj i pro hráče bylo motivací překonat bodový ligový rekord Pavla Vrby

Jedním z hráčů, kteří byli u všech třech plzeňských titulů, je záložník Daniel Kolář. Aktuálních mistrovských oslav si cení nejvíce.

„První titul se moc nečekal, druhý byl těžký, ale tenhle třetí stavím nejvýš. Vždycky se říkalo, že bez pana Vrby a Pavla Horvátha je Plzeň poloviční a my jsme dokázali, že nejsme, že dokážeme vyhrát titul i bez nich,“ připomíná Daniel Kolář dva strůjce plzeňského vzestupu do absolutní tuzemské špičky.

A právě Horváth nastoupil v závěru proti Příbrami ke svému poslednímu soutěžnímu utkání kariéry.

„Nebylo to jednouché. Slzy na mě šly, ale udržel jsem je,“ popisuje své emoce končící legenda plzeňského fotbalu.

Po závěrečném hvizdu se Horváth mohl společně se svými spoluhráči radovat ze zisku svého třetího plzeňského titulu a převzít zbrusu nové skleněné medaile.

„Jsou krásné. Hodně se mi líbí. Krásná práce. Při oslavách si dá každý pozor, aby něco tak hezkého nezničil,“ rozplýval se nad cenným kovem na krku proti Příbrami dvougólový Jan Holenda.

Vladislav Janouškovec, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme