Hokejista Balej se vrátil do Plzně. Moc jsem se těšil, přiznává

23. červenec 2014

Dvě naprosto odlišené sezony má za sebou hokejista Jozef Balej. Zatímco s plzeňskými Indiány prožil mistrovskou euforii, s Chomutovem musel v minulé sezoně skousnout plno porážek a následně i sestup z extraligy. Teď je slovenský útočník opět v Plzni.

„Moc jsem se těšil na zdejší prostředí i na kluky. Tým je trochu obměněný, ale pár jich tady ještě zůstalo. S některými kluky jsem byl v kontaktu i během sezony,“ usmíval se po prvním tréninku na ledě Balej.

Zatímco někteří jeho spoluhráči vypadali po prvních minutách v hokejové výzbroji dost zkroušeně, ze slovenského útočníka doslova čišela pohoda a dobrá nálada. „Jsem v pohodě, nic mě netlačí. Většinu věcí mám svých, jen něco dostávám nové,“ podotýká 32letý hokejista.

Balejovi nevadila výzbroj, ani dřina na ledě nebo v posilovně. Důvod je prostý. Během léta se totiž sice domlouval s Martinem Strakou na svém návratu do Plzně, ale především tvrdě cvičil.

„Mám určitý plán, který jsem měl už během působení v Americe. A držím se ho pořád. Zatím mi vyhovuje, připravoval jsem se, i když jsem neměl smlouvu. Jsem v tomhle poctivý, pořád si jedu to samé. Když nic nedělám, jsme z toho trochu nervózní,“ prozrazuje Balej.

V dobré kondici se udržoval nejen posilováním, ale také fotbalem.

„V Brně jsme měli partu i s fotbalisty, kteří také měli volno. Chodili jsme si navečer na dvě hodiny zahrát. Jinak jsem jezdil na kole, běhal jsem se zátěží a dopoledne samozřejmě nechyběla posilovna,“ pochvaluje si staronový plzeňský forvard.

V mistrovské sezoně vylepšil plzeňské statistiky o 18 branek. Další, byť zatím pouze v přípravě, může přidat už příští čtvrtek.

autoři: jnm , Petr Hašek
Spustit audio