Hrad Velhartice o víkendu láká na Buškovu číši

24. září 2016

Na velhartický hrad opět zavítá Karel IV. V doprovodu své družiny, chybět nebude ani královský kejklíř a atmosféru dokreslí i kapela Gutta, která hraje středověkou hudbu. Po celý víkend bude také přístupná výstava Ve službách krále, která představuje život na Velharticích za doby Lucemburků.

Dnes a zítra se, na hradě Velhartice, koná slavnost s názvem Buškova číše. Jedná se o divadelní prohlídky hradem s názvem "Kdo se skrývá v ovčím rouchu?“. Návštěvníci při nich budou přihlížet překvapivému setkání dvou bratrů Ješka a Buška a císařského zmocněnce na velhartickém hradě.

Během akce mohou všichni ochutnat dobrá vína například z Lednicko-valtických sklepů a z mnoha dalších. V nabídce je i velký výběr delikates ze zdejšího kraje.

Součástí bohatého programu je vystoupení královských kejklířů nebo lukostřelců. Zatančit si můžete při středověké hudbě v podání hudební skupiny GUTTA.

V rámci oslav je možné navštívit i zajímavou, interaktivní výstavu VE SLUŽBÁCH KRÁLE, která návštěvníkům přiblíží život ve 14. století za vlády Karla IV.

Buškova číše se koná celý víkend vždy mezi desátou až šestnáctou hodinou, divadelní prohlídky je ale lepší zarezervovat si předem.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio