Jaromír Kverka bude novým sportovním manažerem HC Energie

29. březen 2015

Bývalý hokejový trenér Jaromír Kverka starší se od 1. dubna stane novým sportovním manažerem v extraligovém klubu HC Energie Karlovy Vary. V uplynulé sezoně zůstala tato pozice neobsazena.

Úkolem bývalého asistenta trenéra bude sestavení kádru A-mužstva pro novou sezonu, sledování zápasové i tréninkové výkonnosti hráčů, skauting pro akademické týmy a trénink individuálních dovedností mladých hráčů.

„Jaromír je tělem i duší patriot našeho klubu. Má velký cit pro vytipovávání kvalitních a talentovaných hráčů, což několikrát prokázal, když v minulých letech působil jako skaut pro získávání posil do mládežnických týmů,“ říká generální manažer Miroslav Vaněk.

Kverka starší je bývalý útočník, který dlouhodobě působil v extralize. Po skončení kariéry prošel mládežnickými kategoriemi, kde získával zkušenosti jako trenér. Několik sezon pracoval také u týmu juniorů i dospělých.

„V první řadě bude mít na starost sestavení kádru pro sezonu 2015/16. Vedení klubu má představu o posílení o čtyři útočníky a tři obránce. Vrátí se také ke své práci skauta mládežnických týmů. Jako sportovní manažer bude mít také za úkol bedlivě sledovat výkonnost jednotlivých hráčů v utkáních a jejich nasazení a práci v přípravě,“ popisuje na závěr Vaněk úkoly, které nového sportovního manažera čekají.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio