Jede se dál! Plzeňští fotbalisté porazili Larnaku 3:1

18. srpen 2017

Fotbalisté Plzně otočili nepříznivě se vyvíjející souboj s týmem AEK Larnaka. V úvodním duelu play-off Evropské ligy zdolali kyperského soupeře 3:1 a nakročili ke třetímu postupu do základní skupiny za sebou. Jednou se za domácí střelecky prosadil Daniel Kolař, dva góly slavil jeho spoluhráč Marek Bakoš.

„Po dlouhé době jsem opět zažil aplaus, ze kterého jsem měl husí kůži. Jsem moc rád, že jsem si to mohl vychutnat,“ líčil hrdina duelu s Larnakou dvougólový střelec Marek Bakoš své pocity po děkovačce plzeňského publika.

Do zápasu přitom Vrbovi svěřenci nevstoupili úplně jistě, často chybovali v rozehrávce a mohli být rádi za jediný inkasovaný gól z osmé minuty, který vstřelil Acorán.

Čtěte také

„Samozřejmě na nás byl soupeř dobře připravený. Byl dobře organizovaný, skvěle se posouval a zhušťoval prostor. My jsme nehráli úplně tak přesně a rychle, jak bychom si představovali. Potom jsme dělali hrubky, které se běžně nestávají, ale to jsou spíš individuální chyby,“ popsal nevyvedený začátek zápasu záložník Viktorie Daniel Kolář.

Právě on si nakonec připsal vítěznou trefu, když ve 36. minutě pohotově pálil z otočky. Obrat pak ve druhé půli z penalty završil ten, který jej načal, tedy Marek Bakoš. Slovenského útočníka chválil i kouč Viktorie Pavel Vrba. „Jsem rád, že Marek Bakoš s těmi zkušenostmi, které má z pohárových utkání, nám v tomto zápase hodně pomohl,“ dodal Vrba.

I přes chyby Plzeň zvítězila

Plzeň sice herně nepřesvědčila, i díky Marku Bakošovi ale dala tak trochu vzpomenout na zlaté pohárové časy let minulých pod Pavlem Vrbou.

„Ukázali jsme, že to mužstvo je silné, a i když dostalo na začátku facku, dokázali jsme se z toho po určité době vzpamatovat, a myslím, že jsme výsledek dokázali dotáhnout do zdárného konce,“ shrnul dojmy v kabině Západočechů útočník Viktorie Marek Bakoš.

Svůj dobře rozehraný zápas budou plzeňští fotbalisté hájit na Kypru ve čtvrtek 24. srpna.

autoři: vja , jik
Spustit audio