Ještě jeden týden plný hudby nabízejí lidem organizátoři festivalu Živá ulice

25. srpen 2015

Plzeňský festival přidává ještě týden koncertů, oficiálně už ale skončil v neděli. Organizátoři tak chtějí návštěvníkům poděkovat za podporu.

Pořadatelé multižánrového festivalu Živá ulice se rozhodli přidat ještě jeden týden plný hudby. Hlavní blok festivalu trval dva týdny a skončil v neděli. Organizátoři mohou být spokojeni, přišlo totiž přes 50 tisíc lidí, což je mnohem více, než původně očekávali. Divácky nejúspěšnější byl hlavně poslední den festivalu, který vyvrcholil koncertem plzeňských kapel Bigbít - Plzeň sobě.

Velká účast je právě jedním z důvodů, proč se pořadatelé rozhodli dosud nejbohatší ročník festivalu prodloužit o dalších sedm dní. Navíc tak chtěli divákům také poděkovat za finanční podporu, která má zajistit bohatší program i v příštím roce. V provozu zůstává scéna Inspiral Garden v Šafaříkových sadech, kde se každý večer konají koncerty a lidé mohou také navštívit vystoupení dýdžejů v podloubí. Prodloužený program poběží až do 30. srpna.

Festival Živá ulice musí příští rok počítat s dosud nejnižší podporou od města. Zhruba šedesát procent rozpočtu akce tak musejí organizátoři získat z jiných zdrojů. Proto pořadatelé letos oslovili veřejnost, s projektem příspěvků prostřednictvím portálu Everfund.cz.

Do neděle se poze díky návštěvníkům podařilo vybrat 150 tisíc korun. Pořadatelé ale potřebují do 6. září, kdy se koná Festival polévky, vybrat celkem 250 tisíc korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio