Karlovarský kraj zabodoval v turistické anketě

21. únor 2017

Na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze byly slavnostně vyhlášeny výsledky internetové ankety Kraj mého srdce 2016. Karlovarský kraj se stal vítězem jedné z deseti kategorií.

Tradiční anketa se letos konala již popáté. Svým oblíbeným turistickým regionům dávali lidé hlasy v deseti kategoriích, přičemž absolutním vítězem kategorie Lázně, lázeňství, wellness se stal právě Karlovarský kraj.

„Mám velikou radost z toho, že jsme zvítězili v jedné z vyhlašovaných kategorií. Není to ovšem jen lázeňství, se kterým je náš region neodmyslitelně spjat. Ráda bych připomněla, že ačkoliv patříme mezi nejmenší české kraje, co do počtu kulturních a přírodních krás se řadíme k těm nejbohatším,“ říká náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Celkově se ankety zúčastnilo 15 493 osob, z toho 9 873 jako hlasujících. Dlouhodobým smyslem ankety je posilovat povědomí hlasujících o nabídce konkrétních krajů a tím podporovat domácí cestovní ruch. Záštitu nad akcí převzala Asociace krajů České republiky.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio