Klatovský kulturní dům bude po roce opět hostit Ples handicapovaných

25. říjen 2016

V Klatovech už tento týden zahájí plesovou sezonu. První ples bude už v pátek a bude to Ples handicapovaných. Není to ale akce určená jen pro ně. Právě naopak. Večer plný tance, vystoupení a soutěží je určený pro všechny a má přispět ke sblížení handicapovaných a zdravých lidí.

Návštěvníci se mohou těšit na dobrou hudbu a tanec, ale i na pestrý doprovodný program.

Na plese vystoupí například taneční skupina SKV Praha, která se skládá jak z vozíčkářů, tak z lidí bez handicapu. Zatančí klatovské břišní tanečnice, předvedou se místní parkouristé, ale i mistr republiky v žonglování a mnoho dalších. Hrát k tanci budou kapely Big band Klatovy a Orion.

„Máme přichystané i soutěže, které jsou na téma handicap. Lidé si budou moci vyzkoušet například jízdu na vozíku a na něm překonat různé překážky. Když budou mít zájem, bude možné si zapůjčit mechanický vozík a strávit večer na něm,“ uvedl organizátor Lukáš Kroupa.

Ples handicapovaných je v západních Čechách vcelku ojedinělý

Ples je zároveň i benefiční akcí. Výtěžek je určený pro organizaci Lenox, která se mimo jiné věnuje florbalu na elektrických vozících. Na plesu mohou zájemci přispět i do veřejné sbírky pro Lenox. Ta je dlouhodobá a jejím cílem je získat peníze na nákup klubového automobilu nebo na nákup elektrického vozíku, tak aby se tomuto sportu mohli případně věnovat i lidé, kteří svůj vlastní elektrický vozík nemají.

Jednou ze zajímavostí plesu je, že organizátoři nevyžadují plesový dress code, to znamená, že každý může přijít oblečený v podstatě v civilu. Je to i z toho důvodu, že vozíčkáři se většinou oblékají pohodlně a především prakticky a ani ples nebude výjimkou.

Ples handicapovaných se koná 28. října od 20 hodin v klatovském kulturním domě.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio