Kolo pro život bude pokračovat v Plzni. Návštěvníkům bude k dispozici cyklobar

Kolo pro život, seriál závodů horských kol pokračuje v sobotu v Plzni. Cyklisty čekají oproti loňsku pozměněné trasy, diváky zase atraktivní novinka - cyklobar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seriál Kolo pro život na Krásné louce v Mladé Boleslavi

Seriál Kolo pro život na Krásné louce v Mladé Boleslavi | Foto: Pavel Petr

Hlavní závod v délce 54 kilometrů startuje stejně jako vloni na plzeňském náměstí Republiky, cíl ale tentokrát nebude u zoologické zahrady, nýbrž v prostoru za obchodním domem Plaza, kam se přestěhovalo veškeré zázemí.

„Hlavní závod startuje v 11.30. Kratší pětatřicetikilometrová varianta startuje ve 12.30 od parku Plaza, hned na to následuje fitness jízda po osmnáctikilometrové trati,“ zve hlavní organizátor Plzeňské padesátky České spořitelny Václav Pták.

Přehrát

00:00 / 00:00

Seriál Kolo pro život se tentokrát pojede v Plzni

V den konání dojde také k dopravním omezením, a to hlavně v okolí Plzně. „Delší trasa pojede přes Horní Břízu, Krašovice a Kokořov. V Ledcích se pak obě trasy spojí a společně si vyšlápnou na Krkavec,“ vysvětluje Václav Pták.

Divácky atraktivní přitom bude podle Václava Ptáka především úsek u rozhledny Krkavec. „Bude tam jak výjezd po červené směrem od Chotíkova, tak trialový sjezd, který povede na ledeckou silnici. Je to úzké, plné kořenů a závodníci, hlavně špička, tam pojedou velice zajímavě.“

Zatím je přihlášeno kolem tisícovky startujících, pořadatelé ale očekávají v sobotu mnohem vyšší číslo. Kdo nechce ve startovním poli Plzeňské padesátky České spořitelny chybět, může se ještě registrovat v pátek mezi 18. a 20. hodinou, v sobotu pak od 8 do 11 hodin.

Organizátoři Kola pro život chtějí přitáhnout nejen samotné závodníky, ale také diváky. Kromě koncertu, Školy kola Pepy Dresslera nebo dětských závodů přišel Václav Pták s lákavou novinkou pro dospělé - cyklobarem.

„Účastníci jízdy šlapou a tím pohaní bar. Zároveň ale můžou sedět jako u pravého baru. Vejde se tam čtrnáct lidí, kteří šlapou, a řidič,“ popisuje.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme