Kraj připravil pro cyklisty aktualizovanou cyklomapu

20. leden 2015

Cyklisté a cykloturisté, kteří už nedočkavě vyhlížejí novou sezónu, se mohou těšit na aktualizované vydání cyklomapy regionu. Najdou v ní všechny známé i nově značené trasy a detail map průjezdu městem Karlovy Vary a Cheb.

Mapa vychází v nákladu 7 tisíc kusů a během jara bude k mání v infocentrech v Karlovarském kraji. V mapě jsou například zaznamenány dvě významné evropské trasy, které vedou naším regionem, tedy EuroVelo 4 a EuroVelo 13.

EuroVelo 4 je čtyři tisíce kilometrů dlouhá trasa a nabízí putování od francouzského pobřeží přes Belgii, Německo až do České republiky. Trasa EuroVelo 13 neboli Stezka Železné opony měří téměř deset tisíc kilometrů a vede od Barentsova až k Černému moři. U nás začíná v Trojmezí u Aše a končí u Tří Seker.

„Dále bych rád upozornil na začátek Krušnohorské magistrály v Chebu a na trasu vedoucí z Chebu přes Český les na Šumavu,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Cyklisté mohou ale využít i další známé stezky, jako například Cyklostezku Ohře, Valdštejnovu stezku, Mostní stezku, Karlovu stezku nebo trasu Euregia Egrensis.

V cyklomapě nechybějí informace o trasách vhodných pro in-line bruslení, o provozu cyklobusů, údaje o půjčovnách kol Českých drah i adresy infocenter. Kromě textu v češtině mapa nabízí i překlad v anglickém a německém jazyce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio