Krajinná výstava 2016 v Chebu už má své logo

1. březen 2015

Město Cheb ve spolupráci s městem Bayreuth připravuje další krajinnou výstavu, ta by se měla konat v příštím roce. V pořadí třetí výstava má již své logo. Jeho autorem je grafik Jiří Jabulka z Českých Budějovic.

Ten je dlouholetým spolupracovníkem chebského infocentra, pro které zpracoval grafické návrhy řady propagačních materiálů, publikací a reklamních předmětů. „Pan Jabulka pro nás připravil přibližně tři desítky různých skic, ze kterých jsme finální podobu loga vybírali. Za vytvoření loga jsme mu zaplatili částku 10 tisíc korun,“ uvedl manažer krajinné výstavy Michal Pospíšil.

Jedním z hlavních grafických prvků loga Krajinné výstavy 2016 je stylizovaná podoba empírové vyhlídky Chebská stráž, která se nachází nad přehradou Skalka. Právě ta by měla být jedním z míst, která budou v rámci příprav výstavy opraveny. Druhým dominantním prvkem loga je notová osnova pod vlastním textem. Ta znázorňuje tok řeky Ohře.

Čtěte také

„Vše zcela koresponduje s německou částí výstavy v Bayreuthu, která je pojmenována jako Musik für die Augen, česky Hudba pro oči,“ vysvětlil zvolenou podobu loga a název výstavy Michal Pospíšil.

Díky pořádání třetí krajinné výstavy dojde k úpravě další části chebského Poohří. V roce 2006 prošel celkovou revitalizací pravý břeh Ohře a přilehlá část města, o sedm let později byl pak na protějším břehu řeky vybudován moderní sportovně odpočinkový areál.

Tentokrát se úpravy budou týkat zhruba kilometr dlouhého území od hráze přehrady Skalka k již zmíněné vyhlídce Chebská stráž. Vedle její opravy se počítá například se zkvalitněním sítě cest nebo revitalizací prostoru bývalé plovárny.

Podle předběžných odhadů by plánované úpravy měly stát přibližně 20 milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio