Kriminalisté, kynologové se psy i hasiči dál pátrají po Michaele Muzikářové také na Plzeňsku

13. březen 2017

Ani po více než dvou měsících kriminalisté nevědí, kde je třináctiletá dívka z Ústí nad Labem. Michaela Patricie Muzikářová se ztratila 10. nebo 11. ledna. Po dívce se zatím neúspěšně pátrá také v schengenském prostoru.

Pátrání pokračuje i na Plzeňsku, kde žil nebo se v minulosti pohyboval přítel matky zmizelé Míši Otakar S. Ten v lednu spáchal sebevraždu.

Policisté, hasiči i kynologové se psy rozšířili své pátrání po Michaele Muzikářové také na severní Plzeňsko, poblíž rybníku Hadačka v oblasti bývalého vojenského prostoru. Místo je veřejnosti nepřístupné. Areál v okolí bývalé raketové základny tvoří deset polorozpadlých budov s velkým množstvím sklepů a právě zde již několik dní pátrají kynologové. Ti ale žádné informace k případu nesmějí podávat.


Michaela Patricie Muzikářová odešla z domova dne 11. 1. 2017, v přesně nezjištěném čase. Do školy, kterou pravidelně navštěvuje, nedorazila, a ani o sobě nepodala žádnou zprávu. Její mobilní telefon je nedostupný. V minulosti nebyla pohřešována. Všechny informace o hledané dívce je možné ohlásit na linku 158 nebo na jakoukoliv policejní služebnu.

Veronika Hyšplerová z ústecké krajské policie potvrzuje, že i přes nasazení velkého počtu lidí, kriminalisté zatím třináctiletou Michaelu Patricii Muzikářovou nevypátrali.

„Speciální tým na případu stále pracuje. Již od počátku pátrání probíhají na vytipovaných místech pátrací akce. Další aktuální informace, které bychom mohli zveřejnit, v tuto chvíli nemáme,“ říká Hyšplerová.

13letá Michaela Patricie Muzikářová měří kolem 155 cm, hubená dívka má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami, na sobě měla zřejmě prošívaný kabát ke kolenům, tmavé kozačky s bílou kožešinou a růžový školní batoh značky Nike.

autor: lum
Spustit audio