Kruhový objezd v Letkově na Plzeňsku získal Cenu Svazu průmyslu a dopravy

23. červen 2016

Plzeňský kraj získal na galavečeru v pražské Betlémské kapli Cenu Svazu průmyslu a dopravy ČR v soutěži Česká dopravní stavba roku 2015. Cena byla udělena v kategorii „Česká dopravní stavba, dopravní technologie a výrazná inovace v dopravě“ za stavbu „Okružní křižovatka Letkov II/180“.

Silnice II/180 je spojnicí města Starý Plzenec a obce Kyšice a zároveň slouží jako přivaděč k dálnici D5. Silnice III/18019 je komunikační propojení města Plzně a obce Letkov. Vybudování okružní křižovatky přispělo k navýšení bezpečnosti provozu v tomto úseku. Kruhový objezd by otevřen v prosinci 2015.

Celková přestavba křižovatky z průsečné na okružní proběhla v průběhu listopadu. Do křižovatky byly vloženy středové city bloky vysoké 1,1 m, které vytvořily ovál o rozměrech 30 x 18 m. Vnější rozměry nové oválné křižovatky jsou 46 x 29 m. Přestavba probíhala za provozu. Drobné omezení bylo pouze ve směru do Letkova, ve vedení trolejbusové linky č. 12.

Celková cena za dílo bez daně je 3.544.742 korun. Investorem akce je Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, projektantem Boula IPK s.r.o. a zhotovitelem strakonická firma Znakon a.s.

autor: iko
Spustit audio