Kulturní dům v Horažďovicích dokončí nová firma. Hotová musí být do poloviny července

21. květen 2016

Horažďovice vybraly novou firmu na dokončení přístavby a zateplení kulturního domu. Rekonstrukce měla být hotova už v srpnu minulého roku, původní firma ale nedodržovala termíny a město s ní spolupráci ukončilo. Ze čtyř firem vyhrála ta plzeňská s nabídkou 2,5 milionu korun. Na rekonstrukci jí ale mnoho času nezbývá. Hotová musí být do 15. července. Jinak město přijde o dotaci.

„V současné době tam chybí kompletní vzduchotechnika, nejsou dodělané elektrické rozvody v přístavbě, svody dešťových vod, hromosvody, zvedací plošina pro vozíčkáře a pro kulisy. Nejsou to už žádné stavební práce, ale je to mrzuté,“ popisuje starosta Horažďovic Michael Forman.

Zatím se v kulturním středisku improvizuje. Hlavně co se týká hereckých šaten. Podle ředitelky Libuše Mužíkové je potřeba i sociální zařízení. „Chtěla jsem jednak pro náš soubor, jednak i pro herce profíky, kteří sem přijíždějí, slušné zázemí, hereckou šatnu a sociálku. Abychom měli svoje zázemí a místo pro kostýmy a pro kulisy,“ říká ředitelka kulturního domu, který místní postavili před více než padesáti lety v akci Z.

Oproti původnímu plánu skončí rekonstrukce s téměř ročním zpožděním a přijde na zhruba 10 milionů korun. Případná dotace bude kolem 2,5 milionu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio