Kvůli distribuci drog v plzeňské věznici obvinili kriminalisté jedenáct lidí

28. červen 2017

V plzeňské věznici na Borech se zatýkalo kvůli drogám. Obvinění se dočkalo 11 lidí, z toho šest vězňů. Nikdo z obviněných ale není zaměstnancem věznice.

Jedenáct obviněných - to je výsledek rozsáhlé policejní razie v plzeňské borské věznici, která skončila počátkem tohoto týdne. Policisté se soustředili především na nedovolené držení drog. Akci policisté ve spolupráci s vězeňskou službou chystali několik měsíců. Reagovali tak na stále rostoucí počet pokusů dostat drogy do věznice.

V areálu borské věznice zasahovaly desítky policistů a pracovníků vězeňské služby, uvedla to policejní mluvčí Hana Štefflová. K dispozici měli čtyři policejní psy speciálně vycvičené na detekci omamných a psychotropních látek.

„Během akce bylo nalezeno a zajištěno celkem sedm mobilních telefonů a čtyři samostatné SIM karty, dále velké množství injekčních stříkaček a především pak krystalická látka, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o pervitin," popsala výsledek razie Hana Štefflová.

Sedm mužů a čtyři ženy si vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U koho policisté našli telefon a ti, kteří těmto lidem umožnili mobily používat, k tomu mají navíc maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nejmladšímu obviněnému je 25 let, nejstaršímu 59 let. Mezi obviněnými ale nejsou žádní zaměstnanci ani pracovníci věznice. V tomto okamžiku podle policistů není jasné, jestli je počet obviněných konečný.

autoři: jnm , sch
Spustit audio