Letní sezonu chtějí Klatovy zahájit s novým infocentrem

7. únor 2016

Novinku pro turisty chystají letos Klatovy. Zbrusu nové informační centrum má nabídnout lepší služby i více komfortu, a to nejen návštěvníkům, ale také zaměstnancům.

Klatovy připravují novinku na novou letní sezónu. Potěší tím hlavně turisty a návštěvníky města. K dispozici totiž budou mít nové infocentrum, které jim nabídne větší komfort a zázemí. Město ho vybuduje v prostorách, ze kterých se koncem loňského roku odstěhoval úřad práce. Nové infocentrum tak bude sídlit hned na náměstí.

Budovu někdejšího úřadu v prostoru mázhauzu zdobí klenuté renesanční stropy. Ještě nedávno si tam lidé chodili pro dávky, teď si prostor budou moci užít i běžní návštěvníci. Objekt ale čekají velké změny. Hned za zádveřím je dnes cosi jako stará vrátnice, která ale byla dostavěna v pozdější době a do objektu se příliš nehodí. Místo ní by měl vzniknout prostor pro drobné výstavy

„Před ním pak budou na ploše rozmístěny bobíky k posezení návštěvníků a na stěně před nimi bude velkoplošná obrazovka, kde poběží informace o Klatovech. Změní se tady mnohé. Především se ten prostor provzdušní, protože místo dřevěných dveří budou prosklené, aby návštěvníci viděli do prostoru mázhauzu," popsal místostarosta Klatov Martin Kříž.

Pokud se návštěvník rozhodne, že chce nějakou informaci, případně si chce něco koupit, stačí jen projít dalšími prosklenými dveřmi do samotného informačního centra. Tam se pak může přímo obrátit na přítomnou pracovnici. Také tento prostor by měl být vzdušný. Centrální pult doplní několik regálů, vše bude mít jednotný, jednoduchý a elegantní design.

Nové centrum poskytne plné zázemí i přístup handicapovaným

Stávající informační centrum navíc není bezbariérové, i to se má se vznikem nového infocentra změnit. Chybět samozřejmě nebude ani všem dostupný internet. Lidé budou mít k dispozici připravený počítač, ale také WiFi připojení zdarma. Nové infocentrum bude mít svoji kancelář a hlavně zázemí. To v současném centru velmi chybí, nemají ho turisté a ani zaměstnanci. I oni tak stěhování do nových prostor vítají.

„Já se těším moc, protože ty prostory by měly být větší a reprezentativnější pro Klatovy. Víc lidí se vejde, víc lidí si třeba v pohodě napíše pohledy, v klidu si prohlídne letáky, mapy atd. Bude to i takový klidný start do prohlídek města a podobně," uvedla pracovnice infocentra Olga Kováříková.

Vybudování nového informačního centra v Klatovech bude stát maximálně dva miliony korun. Hotovo by podle vedení města mělo být ještě do startu letní turistické sezony.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio