Lidé ze sídliště v Plzni se budou moci podílet na vzhledu parků

28. říjen 2005

Obyvatelé velkého plzeňského sídliště Vinice se budou moci sami podílet na vzhledu nových parků. V projektu Zelená pro Vinice by měly vzniknout dva parky. První setkání, na kterém se bude plánovat možná podoba parku, se uskuteční 5. listopadu.


První park vznikne za lochotínským amfiteátrem, povede podél zoologické zahrady a bude končit až u obytné zóny Sylván. Park by měl navázat na historickou tradici tohoto prostoru, který fungoval ještě v první polovině minulého století jako výletní a vyhlídková zóna pro obyvatele celé Plzně.

Druhý park je plánován do nevyužívané lokality na Chmelnicích. I zde by mohla, navzdory blízkosti hlavní čtyřproudé komunikace, vzniknout zóna klidu, která bude sloužit obyvatelům Vinic.

Veřejnost se k budoucím parkům může vyjádřit také v anketě, která se nyní koná přímo ve Vinicích. Bude ji možné vyplnit i na internetových stránkách partnerů projektu www.cpkp.cz. Projekt realizuje město Plzeň, Útvar koncepce a rozvoje města Plzně a občanské sdružení Centrum pro komunitní práci západní Čechy. Podobné projekty, které zapojily do plánování a tvorby parků veřejnost, se už v Plzni uskutečnily v minulosti.
autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio