Maminky z Dlouhé Vsi u Sušice se rozhodly pomoci jiným maminkám

16. únor 2018

Spolu s dalšími pomocníky uspořádaly benefiční disko karneval. Koná se dnes večer v Sokolovně v Sušici. Výtěžek z této dobročinné akce dostane klatovský Domov svaté Zdislavy pro matky s dětmi v tísni.

„Domov poskytuje pomoc ženám s dětmi, těhotným ženám, které se dostanou do nějaké nepříznivé životní situace, jež je spojená i se ztrátou bydlení. Nečastější cílovou skupinou jsou osoby bez přístřeší a také oběti domácího násilí. Náš domov funguje už od roku 2001 a je to jedna ze služeb Oblastní charity v Klatovech,“ vysvětlila vedoucí Domova svaté Zdislavy pro matky s dětmi v tísni, Martina Blažková.

V minulých letech dlouhoveské matky domov podporovaly většinou věcnými dary. Poslaly třeba starší, ale zachovalé oblečení, jejich děti věnovaly dětem v tísni nějakou hračku. Letos poprvé chtějí dlouhoveské maminky pomoci i finančně, pořádají proto dobročinný karneval. Začíná dnes ve 20 hodin v Sokolovně v Sušici. Karneval nazvaly Z Popelky princeznou. Podle hlavní organizátorky Evy Zahradníkové to je proto, že každá maminka může být někdy popelkou, jindy princeznou.

Na karnevalu vystoupí děti, které zazpívají nebo zatančí a vše na motivy Popelky. Součástí programu bude i soutěž o nejhezčí masku nebo dražba Popelčina skleněného střevíčku. Vrcholem večera bude vystoupení souboru Annínské ženy. Ty zatančí ve 22 hodin.

Ženy z Annína na Šumavě se pustily do tance

Vstupenky na dobročinný karneval je možné kupovat v předprodeji v kulturním centru Sirkus v Sušici. K dostání budou i přímo na místě v sušické Sokolovně. Karneval je určený pro lidi všech věkových kategorií.

Úsměv a dobrou náladu sebou

„Hlavně ať přijdou všichni s úsměvem s tím, že se chtějí pobavit a podpořit dobrou věc. Přijít můžou jakkoli oblečení, hlavně v čem se cítí dobře,“ dodala organizátorka Eva Zahradníková. Vedení Domova sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni potěšilo, že dlouhoveské matky chtějí věnovat výtěžek z karnevalu právě tomuto klatovskému domovu.

„My si nesmírně vážíme každé pomoci, protože bez pomoci veřejnosti, bychom my nemohli pomáhat dál našim klientům,“ řekla vedoucí domova Martina Blažková. Kromě dlouhoveských maminek domov podpořily třeba ženy z plzeňské iniciativy Holky holkám, pomohla i diakonie, oblečení, hračky nebo peníze posílají i další lidé, spolky a firmy a finančně pomáhají i klatovští motorkáři.

Výtěžek z dnešního karnevalu použije domov podle Martiny Blažkové nejen na provoz a řízení, ale také na financování volnočasových aktivit pro děti a maminky.

autoři: lum , jik
Spustit audio