Medové odpoledne nebo filmový festival zpestří víkend na západě Čech

3. listopad 2017

Je před námi první listopadový víkend. Doufejme, že bude méně větrný než ten minulý. Na následující dva dny organizátoři na různých místech v západních Čechách chystají všelijaké akce.

4. listopadu slaví plzeňské interaktivní centrum vědy a techiky Techmania. Ta se veřejnosti otevřela přesně před 9 lety. Techmania sídlí ve starých škodováckých továrních halách a ty si letos připomínají sto let od svého vzniku.

V sobotu se Techmania otevře více než kdy jindy a nechá návštěvníky nahlédnout i do míst, kam se běžně nepodívají. I do zázemí těchto továrních hal. Zájemce provede architekt Jan Soukup.

Ačkoliv pro některé památky skončila sezona, jiné mají dveře stále otevřené. Oživené noční prohlídky nabídnou v sobotu v Tachově. Od 17 do 21 hodin mohou zájemci poznávat zvuky, vůně i příběhy tamního františkánského kláštera a kostela. Hodinovou prohlídku za svitu svící zakončí ohňová show.

Chvíle s příchutí medu

Přímo sladkou sobotu si pro návštěvníky připravili v Janovicích nad Úhlavou. Koná se tam totiž Medové odpoledne. Hala za městským úřadem nabídne tvůrčí dílny pro malé i velké, budou se zdobit a péct perníčky, je možné nakoupit med přímo od výrobců, ochutnat medovinu, pořídit svíčky nebo mýdla z medu.

Další zajímavá akce se koná v Domažlicích. V sobotu v 17 hodin se tam odehraje slavnostní zahájení MFF Juniorfest. Festival se koná do 11. listopadu i v dalších městech Plzeňského kraje. Filmové projekce a doprovodný program nabídnou také Přeštice, Horšovský Týn, Dobřany nebo Plzeň.

Víkend ale přinese i minimálně jeden výšlap. KČT Domažlice zve v sobotu v 10:30 hodin na zamykání České studánky pod Čerchovem. Do sklárny v Anníně na Šumavě mohou lidé vyrazit v sobotu a v neděli na mezinárodní sklářské sympozium.

autor: lum
Spustit audio