Ministerstvo dopravy vyjme obchvat Sokolova ze seznamu placených úseků

20. únor 2017

Obchvat Sokolova vyjme ministerstvo dopravy ze seznamu placených dálničních úseků. Na opravy silnic stát zřejmě uvolní namísto původně přislíbených dvou miliard hned dvojnásobek, 4 miliardy korun. Pokračovat bude taky intenzivní příprava staveb tří úseků dálnice D6.

„Usilovali jsme o to především z toho důvodu, že na Sokolovsku je z celého regionu nejvyšší nezaměstnanost přesahující sedm procent a občané potřebují co nejvíce usnadnit cestu například za prací nebo k lékaři. Jde tedy o naprosto logický krok,“ říká hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Kraje také dostanou na opravy silnic druhých a třetích tříd o jednu miliardu více než loni. Pro Karlovarský kraj to může znamenat nakonec příspěvek asi 160 milionů korun. Nejenže bychom tak zvládli opravit úseky silnic, které máme v plánu oprav, ale můžeme nechat provést i ty akce, na které by se zřejmě vůbec nedostalo,“ dodává Vildumetzová.

Jednání se týkalo také tří úseků dálnice D6, jejichž realizace by měla začít v letošním roce. Jde o obchvat Lubence, obchvat Řevničova a trasu Nové Strašecí - Řevničov.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio