Na faře v Chrástu vznikne komunitní centrum

14. červenec 2011

Komunitní centrum pro duchovní, vzdělávací a společenské aktivity má zhruba do roka vzniknout na faře v Chrástu u Plzně. Vybuduje ho tamní evangelický sbor. Projekt Živá fara má přilákat nejen věřící lidi ze sboru, ale i ostatní obyvatele obce, která má 1700 obyvatel.

Víceúčelové centrum vznikne v přízemí fary, odkud se do podkroví přestěhuje byt faráře. Mělo by sloužit jako místo pro společná setkání a aktivity. Podle faráře Českobratrské církve evangelické v Chrástu Karla Šimra, by mohlo tu mohlo být například mateřské centrum, skaut, dětské kroužky nebo by se tam scházeli senioři. Prostory by se mohly využívat také pro pořádání kurzů, přednášky, koncerty, divadelní představení nebo společenské čaje.

Náklady na přestavbu farní budovy se pohybují kolem 2,5 milionu korun. Evangelický sbor má zatím jen 1,5 milionu, z toho 710 tisíc kroun dostal od evangelických církví ve Švýcarsku a dalších 800 tisíc korun vynesla velikonoční sbírka ze všech sborů evangelické církve v České republice. Výstavba komunitního centra v Chrástu už byla zahájena a dokončena by měla být zhruba do roka.

Fara v Chrástu
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio