Na Plzeň čeká nezvyklá atmosféra, na Villarreal chodí nejvíc fanynek ve Španělsku

Plzeňské fotbalisty čeká večer zápas na stadionu vedoucího týmu španělské ligy. Villarreal tím přepisuje klubovou historii, v čele soutěže s Realem i Barcelonou za zády je vůbec poprvé. Ale v jiném ohledu je tenhle pozoruhodný klub z maloměsta severně od Valencie nejlepší už dlouho, na jeho zápasy chodí fandit nezvyklé množství žen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Villarreal má v hledišti i nezvyklé množství fanynek

Villarreal má v hledišti i nezvyklé množství fanynek | Zdroj: Reuters

S výchovou dívek k lásce ke žlutým klubovým barvám tady nezahálejí. Babička tlačí kočárek s vnučkou kolem stadionu El Madrigal a učí ji bojový pokřik, aby se za pár let na tribunách neztratila. Při zápasech místního týmu tvoří ženy až třetinu publika a narazit tu na fotbalovou fanynku opravdu není problém.

„Jasně, na fotbal tu chodí spousta žen. Baví nás to, muži tady během zápasů tolik nenadávají, tady je prostě normální, že my ženy vyrazíme na fotbal,“ říká fanynka Isabela.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuálně nejlepší tým španělské ligy podporuje také nezvyklé množství fanynek, všiml si reportér ČRo Jan Kaliba

Ve Villarrealu, klubu z ospalého padesátitisícového města, který se dokázal vklínit mezi velikány Real Madrid nebo Barcelonu, to tak opravdu je.

„Villarreal má mezi členy, tedy organizovanými fanoušky se sezonními vstupenkami, spoustu žen, rozhodně nejvíc ve Španělsku. To víte, jsme malé město, takže zatímco na Real nebo Barcelonu chodí jen určitá sorta lidí, tady je zápas víc než fotbal, je to společenská událost“ vysvětluje Javier Mata z lokální rozhlasové stanice.

Ščasného parodují fanoušci, sestavu z klobouku tahat nebude

Číst článek

Plzeňští fotbalisté tak dnes budou hrát ve specifické atmosféře. „Na zápas vyrazí půl města. Atmosféra je tu proto rodinná, a to doslova, protože každý vezme mámu, manželku nebo dceru,“ dodává novinář.

„Viděl jsem, že chodí i holky a ženy, je to určitě hezké. Ženské jsou takové upištěné, tak možná bude víc pištění v hledišti,“ připravuje se na jedinečný zážitek záložník Milan Petržela. Zápas začíná po deváté hodině večer a náš web ho odvysílá na streamu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme