Na Šumavě nebo v Krušných horách postupně začíná zimní sezona. Dnes a zítra spustí vleky další skiareály

15. prosinec 2017

Západočeské hory jsou pod sněhem. Na šumavských nebo krušnohorských svazích ho leží desítky centimetrů. A další podle předpovědi připadne o nadcházejícím víkendu.

Na Šumavě už se lyžuje od minulého týdne ve skiarálu Špičák na Železnorudsku, kde jede lanovka a kromě nejprudší Šance budou otevřené prakticky všechny sjezdovky. Dnes se tam ještě lyžuje naposledy za ceny vedlejší sezony. Každodenní provoz dnes odstartují také železnorudské areály Nad nádražím a Belveder.

Další lyžařské areály na Železnorudsku spustí vleky zítra, podobně jako před týdnem nabídnou zatím víkendové lyžování, vleky se rozjedou na Weissově louce nebo na Samotách. A provoz zítra zahájí i Alpalouka. Lyžovat se tam bude v sobotu i v neděli od 9 do 16 hodin, na každodenní provoz tento areál najede 22. prosince.

Lyžovat je možné také v jihočeském šumavském lyžařském středisku Kvilda. Níže položený skiareál Kašperky na webovývh stránkách informuje, že začne 22. prosince.

Nasadit lyže je možné i v Krušných horách

Včera se rozjely vleky ve skiarálu Bublava. Bylo to poprvé po vichřici Herwart, která tento areál poškodila. Zbývá dokončit opravy sedačkové lanovky. Asi pět kilometrů sjezdovek mají lyžaři k dispozici v areálu Klínovec. Kompletně v provozu budou o víkendu skiareály na Božím Daru. Ode dneška se bude lyžovat také v Potůčkách. Na Plešivci zatím zasněžují a také likvidují následky vichřice.

A na své si přijdou už i běžkaři. V Krušných horách jsou pro ně upravené malý a velký okruh Ježíškovy cesty, okruh přes Novako u Božího Daru a spojky na hranice s Německem. Na Šumavě dnes nebo nejpozději zítra ráno upraví desítky kilometrů tras kolem Železné Rudy, Horské Kvildy nebo Kvildy.

autoři: lum , jik
Spustit audio