Na šumavské Modravě bude nové moderní infocentrum

3. říjen 2017

Současné malé centrum, které je v budově obecního úřadu, už nevyhovuje mimo jiné z kapacitních důvodů. Tuto malou místnost totiž navštíví až 900 lidí denně.

Nové infocentrum bude v sousedství obecního úřadu a nabídne vyšší komfort pro návštěvníky. Bude tam mimo jiné vstupní vestibul, samostatné infocentrum, toalety, umývárna, prostor, kde se budou prezentovat regionální výrobky, před budovou vznikne i zastřešené zázemí s lavičkami a podobně.

„Ve stávajícím informačním centru se tlačí lidi na jednom záchodě. V novém středisku budou větší a moderní WC. Hned za tím je sál, kde budeme vyrábět dokumentární filmy o přírodě,“ uvedl nezávislý starosta Modravy Antonín Schubert.

Kromě promítání filmů se v tomto sále počítá i s přednáškami pro turisty, měla by tam vzniknout i stálá expozice, například o nedalekém nalezišti z mladší doby kamenné a podobě.

Rekonstrukce by měla být hotová do listopadu a nové infocentrum by mělo začít sloužit do Vánoc. Přijde zhruba na 6 milionů korun. Většinu nákladů pokryla evropská dotace. Nové infocentrum tematicky naváže na bavorská infocentra, takže návštěvník v něm dostane ucelené informace z obou regionů.

autoři: en , jik
Spustit audio