Na západě Čech přibývá nemocnic, které zakazují návštěvy

15. únor 2018

Chtějí ochránit své pacienty před chřipkou a respiračními nemocemi, kterých v těchto dnech a týdnech přibývá. Hranici epidemie zatím překročili jen některé okresy v regionu.

Údaje se shromažďují vždy na konci týdne, podle posledních čísel stonalo přes 8 300 obyvatel, v okresech Klatovy a Plzeň-jih už byla na konci minulého týdne epidemie, jinde byla nemocnost na hranici epidemie.

Jako první zakázala kvůli chřipce návštěvy Psychiatrická nemocnice v Dobřanech. Návštěvy kvůli ochraně rizikových pacientů zakázalo také Hematologicko-onkologické oddělení Fakultní nemocnice v Plzni. Už několik dnů návštěvy nesmí do nemocnice následné péče v Horažďovicích a do nemocnice následné péče Sv. Anny v Plané na Tachovsku. Od včera nesmí návštěvy ani na všechna lůžková oddělení v Klatovech. Všechny zákazy platí do odvolání.

Kvůli vyššímu výskytu průjmového onemocnění fakultní nemocnice také dočasně uzavřela pro návštěvy lůžka na oddělení A první interní kliniky v pátém patře v areálu Lochotín v Plzni.

Pro návštěvy už jsou uzavřené i nemocnice v Karlovarském kraji

Podle poslední údajů tam stonalo kolem dvanácti set lidí na sto tisíc obyvatel, kvůli nárůstu počtu nemocných zakázaly 5. února do odvolání návštěvy nemocnice v Karlových Varech a v Chebu. Od 12. února nemůžou návštěvy ani do nemocnice v Ostrově a od tohoto úterý zakázala návštěvy také nemocnice v Sokolově.

autoři: lum , jik
Spustit audio