Nejlepším městem pro podnikání v Plzeňském kraji jsou Klatovy

6. říjen 2011

Nejlepším městem pro podnikání v Plzeňském kraji jsou Klatovy. Z loňské třetí příčky se posunuly do vedení žebříčku. Druhé místo ve srovnávacím výzkumu nazvaném Město pro byznys obsadil Tachov a třetím skončilo město Stříbro. Ve čtvrtém ročníku hodnotili organizátoři v Plzeňském kraji 15 měst a obcí na základě pěti desítek kritérií.

Klatovy první místo obsadily zejména díky kvalitním výsledkům v průzkumu mezi podnikateli, kteří se v něm vyjadřují k místnímu podnikatelskému prostředí, kvalitě lokality a veřejné správy, podmínkám pracovního trhu a cenovým podmínkám.

Vloni první Tachov bodoval zejména v kvalitě lokality a přístupu veřejné správy, kde dokonce dosáhl nejlepších výsledků ze všech patnácti hodnocených měst. Stříbro, které v loňském ročníku skončilo šesté, letos uspělo v oblastech, které hodnotí kvalitu lokality a cenové podmínky. Dílčího prvenství Stříbro dosáhlo v průzkumu mezi podnikateli.
Obce se ve výzkumu Město pro byznys hodnotí na základě padesáti kritérií rozdělených do šesti oblastí: podnikatelské prostředí, kvalita lokality, pracovní trh, kvalita veřejné správy, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli.
Některá města v Plzeňském kraji získala dílčí uznáníNepomuk − za zlepšení bezpečnosti ve městě, Nýřany − za rozvoj bytové výstavby, Sušice − za nejnižší kriminalitu, Přeštice − za boj s dlouhodobou nezaměstnaností , Stříbro − za největší pokles nezaměstnanosti, Rokycany − za dobré hospodaření města, Plzeň − za otevřenost úřadu, Blovice − za nejlepší emailovou komunikaci, Stod − za nejvyšší spokojenost podnikatelů s kvalitou lokality, Kralovice − za nejvyšší spokojenost podnikatelů s prací radnice
Vyhlášení celorepublikového žebříčku výzkumu Město pro byznys proběhne 24. listopadu v Praze a zúčastní se ho 227 měst a obcí.

autor: mkl
Spustit audio