Nejrychlejší hasič světa je z Domažlic

14. srpen 2017

Nejlepší sportovci z řad hasičů se v srpnu letošního roku vydali reprezentovat Českou republiku na Světové hasičské a policejní hry do Los Angeles v USA. Zaslouženě si odtud odvážejí řadu ocenění včetně titulu „Nejrychlejší hasič světa“.

Mezi reprezentanty měl zastoupení také Plzeňský kraj. Hasič Pavel Kouřík z Domažlic bojoval v disciplínách Ultimate Firefighter, což je obdoba soutěže Toughest Firefighter Alive- neboli nejtvrdší hasič přežije.

Poslouchejte také: Rozhovor s nejrychlejším hasičem na světě Pavlem Kouříkem

V soutěži se prosadili všichni čeští závodníci a prokázali tak kvality českých hasičů v konkurenci celého světa. Mezi nejsilnější, nejrychlejší a nejvytrvalejší hasiče patří Petr Moleš, Jan Haderka, Vít Malenovský, Petr Smilek i Pavel Kouřík a medaile si odvezli domů zaslouženě.

Pavel Kouřík si na Světových hrách rozšířil sbírku medailí o dvě zlaté, jeden bronz a mnoho dalších umístění na předních příčkách

Pavel Kouřík se může pochlubit řadou ocenění

Konkrétně Pavel Kouřík si na Světových hrách rozšířil sbírku medailí o dvě zlaté, jeden bronz a mnoho dalších umístění na předních příčkách. Šesté místo získal v individuální kategorii Ultimate Firefighter a v týmové soutěži významně přispěl k získání bronzu.

Čtěte také

Největším úspěchem byl výstup v plné hasičské zbroji do 62. patra mrakodrapu. Pavel Kouřík na jeho střechu dokázal vystoupat za neuvěřitelných 12 minut a 7 vteřin, čímž si vybojoval titul nejrychlejšího hasiče světa. Jen o pět vteřin pomalejší byl opět člen českého týmu, Vít Malenovský. Magickou hranici 13 minut se ostatním závodníkům ale už překonat nepodařilo. V této kategorii ovládli Češi také týmovou soutěž s náskokem téměř dvou minut.

autor: jik
Spustit audio