Nová smlouva a pozvánka do reprezentace, plzeňský Petržela opět září

V létě byl v Plzni na odpis, ale teď je zpátky v národním týmu a Viktoria s ním už zase naplno počítá. Milan Petržela chytil druhou fotbalovou mízu a k zápasu Evropské ligy proti Villarrealu odletěl s novou smlouvou v kapse.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Petržela (vlevo) si výkony v poslední době řekl v plzeňské Viktorii o novou smlouvu

Milan Petržela (vlevo) si výkony v poslední době řekl v plzeňské Viktorii o novou smlouvu | Zdroj: ČTK

„Možná mi pomohlo, že jsem byl pod tlakem, protože mi končila smlouva. Musel jsem zabrat, abych se v týmu udržel.“

Člověk se dokáže vybičovat k nejlepším výkonům, když mu teče do bot. Zastáncům téhle teorie příběh Milana Petržely dává zapravdu.

V létě byl v plzeňském kádru trochu navíc, jenže pak se dlouhodobě zranil Václav Pilař, Petržela zůstal, dostal prostor na hřišti a využil ho. A tak se z hráče, který už byl skoro odepsaný, stal fotbalista čerstvě podepsaný. Tedy pod smlouvou až do léta 2017.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záložník Milan Petržela si posledními výkony řekl nejen o pozvánku do reprezentace, ale i o novou smlouvu ve Viktorii Plzeň

„Jsem rád, že můžu zůstat ve Viktorce. Na začátku sezony to bylo všelijaké, nevědělo se, jestli zůstanu, nebo nezůstanu. Byla to dřina, musel jsem si o to říct výkony a prací na trénincích. Jsem rád, že se to podařilo.“

K příjemnému naladění má Petržela i další dobrý důvod. Po víc než roční pauze ho Pavel Vrba nominoval k zápasům národního týmu, což už ve 32 letech v některých chvílích ani moc nečekal.

„Podařily se mi dva zápasy a jsem rád, že si toho trenér všiml a neudělal nade mnou tlustou čáru. Jsem zpátky a bude se chtít v reprezentaci udržet.“

Jinými slovy zahrát si třeba i příští rok na mistrovství Evropy ve Francii, i když na postupu se nepodílel, protože v kvalifikaci zatím neodehrál ani jedinou minutu, a soutěžní zápas za reprezentační tým nehrál už tři roky.

Upravit tuhle bilanci může teď proti Turkům a v Nizozemsku - už bez tlaku, s jistotou českého postupu v zádech. Ale ještě předtím ho čeká jiná mezinárodní konfrontace, ve které naopak výsledek podstatný bude.

 

Milan Petržela v rozhovoru pro španělskou televizi. Tlumočnice se s jeho moravštinou trošku pere :)

Posted by FC Viktoria Plzeň on 30. září 2015

Za Viktorii Plzeň nastoupí na hřišti vedoucího týmu španělské ligy Villarrealu a je připravený, že to v lecčem bude náročnější než před čtyřmi lety na Nou Campu proti Barceloně.

„Barcelona hraje pořád postupnou kombinaci, zavřou všechny u vápna a obehrávají si to. Villarreal hraje spíše na brejky, mají rychlý přechod do útoku, na tři doteky jsou u vápna a hned jdou do zakončení,“ prozradil Petržela.

Utkání Villarreal - Plzeň začne na stadionu El Madrigal ve čtvrtek pět minut po 21. hodině, částečně ho uslyšíte na Radiožurnálu a celé v přímém přenosu Českého rozhlasu Sport, který naladíte digitálně, na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v chytrém mobilu v aplikaci iRadio.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme