Nový ředitel hotelu Thermal v Karlových Varech po třech měsících končí

Karlovarský hotel Thermal je zase bez ředitele. Státní hotel vedl Klaus Pilz jen tři měsíce. Za půl roku tak budova mění ředitele už počtvrté. Ministerstvo financí rozhodnutí Pilze překvapilo, provoz hotelu to ale prý nenaruší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotel Thermal v Karlových Varech

Hotel Thermal v Karlových Varech | Foto: Daniel Šebesta

„Ministerstvo financí obdrželo informaci, že se generální ředitel hotelu Thermal pan Pilz rozhodl ve zkušební době ke konci března rezignovat, a to z důvodu upřednostnění jiné pracovní nabídky ze soukromého sektoru,“ potvrdil mluvčí ministerstva Radek Ležatka.

„Nyní bude ministerstvo financí rozhodovat o dalším postupu, dočasně bude vést hotel výkonný ředitel pan Mašata,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hotelu Thermal v Karlových Varech je opět bez ředitele. Podrobnosti zjišťovala Zuzana Petráňová

Pilz do krátkého působení v Karlových Varech zastával funkci generálního ředitele Health Spa Piešťany, které řídil od roku 2005. Ministerstvo financí si od jeho nástupu slibovalo zlepšení ekonomické situace hotelu. Sám Pilz věří, že to lidé v hotelu zvládnou i bez něj.

Podle serveru idnes.cz se Pilz přestěhuje do rodné Vídně, odkud bude řídit několik hotelů rakouské firmy. Vedení Thermalu opouští v době, kdy se stát chystá prodat část hotelových pozemků a bazénu. Mluvčí ministerstva financí Ležatka si myslí, že Pilzův odchod záměr nezkomplikuje.

Bazén karlovarského hotelu Thermal | Foto: Zdeněk Trnka

Ministerstvo se chystá vydražit pozemky nad hotelem s vyhlídkovou restaurací a bazénem, protože jeho provoz je ztrátový. Peníze z dražby chce rezort použít k další rekonstrukci objektu, řekl před časem ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO.

Karlovarský hotel Thermal, jeden ze symbolů města, byl postaven v letech 1967 až 1976. Tehdy mu ustoupila původní secesní zástavba z 19. století. Hotel nabízí kromě lázeňských služeb rozsáhlé kongresové centrum, které je každoročně zázemím Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

„Měl jsem pocit, že tržní hospodářství sem moc nedorazilo, že má (hotel) obrovský investiční deficit. Za poslední čtyři roky na cash flow prodělal 117 milionů korun, takže jeho cizí zdroje vykazují tohle saldo. Je potřeba začít s hotelem aktivně podnikat,“ uvedl.

Babiš už dřív řekl, že by bylo lepší, kdyby stát hotel prodal. Později ale prohlásil, že v současné době s takovou variantou nepočítá. Teď chce hlavně investovat do oprav a přilákat tak víc turistů nejen z Ruska nebo Německa, ale taky například z Číny.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme