Oštěpař Petr Frydrych má za sebou olympiádu i svatbu

13. září 2016

Petr Frydrych se narodil 13. ledna 1988 v Klatovech. Mezi jeho největší úspěchy patří stříbrná medaile z mistrovství Evropy do 22 let z roku 2009. Nyní si zapsal do svého života další důležité datum – 10. září 2016 se oženil se svou dlouholetou přítelkyní.

Svatba se konala samozřejmě v rodných Klatovech. Ještě před tím ale zavítal do Nýřan, kde pomohl otevřít zrekonstruovaný atletický stadion. Udělal to rád, na malý školní stadion má totiž jen ty nejlepší vzpomínky. Oblíbených stadionů na západě Čech je ale víc, třeba v Klatovech a Domažlicích. Na ten stále ještě nový stadion v Plzni - Skvrňanech si prý ještě musí zvyknout.


Petr Frydrych na olympiádě v Riu
kvalifikace – 5. místo / 83.60 m
finále – 12. místo / 79.12

Na Letních olympijských hrách v Riu de Janeiru se Petr Frydrych dostal do finále. Formu, kterou měl už ale nedokázal prodat. Potřeboval hodit na medaili 85 metrů. „Měl jsem trošičku problémy s kotníkem a posledních 24 hodin před finále jsem strávil na lehátku. Pohyb ve finále nebyl dobrý, nebyl jsem schopen běžet tak, jak potřebuji,“ řekl. Nakonec s kotníkem musí dokonce na menší operaci.

Teď už Petra čeká pořádný odpočinek. Kromě kotníku, musí léčit také rameno, pobude si v lázních, ale třeba i v Tatrách. Potom už se začne chystat na další sezónu. Potřebuji se vrátit ke své technice z roku 2010. Tak jako se jiní oštěpaři dívají na videa Jana Železného, já se koukám na sebe před lety. Letos už jsem to nakousl a příští rok až začnu, tak to bude dobré,“ vysvětlujte oštěpař Petr Frydrych.

autor: iko
Spustit audio