Otevírá se opravená silnice mezi Malesicemi a Městem Touškov

31. červenec 2015

Při průjezdu Plzní se řidiči během prázdnin pěkně zapotí. Rozkopané je téměř celé město včetně periferií, mezi Malesicemi a Touškovem je už ale hotovo. Teď tam vyrazí bruslaři.

V současné době se opravuje nedaleko Jižního předměstí, na Lochotíně, na Doubravce, Rondel na Roudné a také ve Skvrňanech v blízkosti základní školy v Macháčkově ulici.

Téměř tříkilometrový úsek mezi Malesicemi a Městem Touškov byl uzavřen tři měsíce, muselo se opravit podloží, celkově zvednout výšku konstrukční vrstvy, je vylepšený sklon vozovky, takže i odvodnění. Díky tomu všemu se zlepšila bezpečnost, ale i únosnost vozovky. O něco by se měla zkrátit i doba jízdy mezi Plzní a Touškovem. Oprava silnice vyšla na devatenáct milionů korun a zaplatily ji Evropské fondy.

Na zrekonstruovanou silnici se ale kromě aut vydají i autobusy Plzeňských městských dopravních podniků. Denní linka č. 57 vyjede poprvé 1. srpna ráno. Od Mrakodrapu vyjíždí v 04:11, ve Městě Touškově bude za necelou půlhodinu. Po opravené silnici budou jezdit pochopitelně i autobusy ČSAD. Ty se ale vydají na první jízdu až v pondělí 3. srpna. Spoj do Kůští vyjede z Plzně v 05:18.

Jak kvalitně je vozovka opravená, si ale mohou ještě před motoristy vyzkoušet milovníci in-line bruslení. Už dnes v době mezi 16:00 a 20:00 bude totiž silnice mezi Malesicemi a Městem Touškov patřit právě jim. Komunitní centrum Plzeň dokonce pro tuto příležitost připravilo pro zájemce soutěže i občerstvení. Každý, kdo má brusle a chce se bezpečně projet po silnici, má k tomu dnes ideální příležitost.

autor: jnm
Spustit audio