Pes baskervillský bude bavit plzeňské publikum

27. červen 2015

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem zve na další premiéru. Pódium v Proluce v Křižíkových sadech nabídne detektivní komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!

Osmou premiéru v kulisách historického centra města připravil v osmém roce svého trvání festival Divadelní léto pod plzeňským nebem. Detektivní komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! umístili tvůrci do Proluky v Křižíkových sadech. Právě tam se v roce 2008 odehrála úplně první inscenace festivalu Don Juan.

„První noční zkoušky v Proluce opět ukazují, jak moc je to magický prostor. Troufám si tvrdit, že bychom tu mohli zazpívat 'Skákal pes' a bylo by to super. My máme ale navíc bezvadnou komedii a partu herců, kteří se na představení těší. A věřím, že těšit se mohou i naši diváci!" řekl umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička.

Jako Sherlock Holmes a doktor Watson se tu potkají herci Pavel Batěk a Zdeněk Velen. V dalších rolích jim od 28. června do 9. července budou sekundovat mimo jiné Zdeněk Rohlíček, Zdeněk Mucha nebo Marta Dancingerová. Režii má na starost umělecký šéf Městských divadel pražských Petr Svojtka, který je společně s Jiřím Janků také autorem dramatizace původního Psa baskervillského spisovatele A. C. Doyla.

Čtěte také

Diváci se dočkají i oblíbeného Lháře, chybět nebude ani tanec

Během sedmi dalších večerů pak diváci v Proluce uvidí reprízy velmi úspěšné loňské komedie Carla Goldoniho Lhář s Romanem Zachem v titulní roli. Ve spolupráci s Tancem Praha připravil festival letos poprvé i Taneční léto. Představení Malá smrt se s úspěchem odehrálo už 17. června. Premiéra pohybové poetické komedie NOs v režii Adély Laštovkové Stodolové a Viléma Dubničky se pak chystá na 23. července, následovat dvě reprízy 24. a 25. července. Tanečně pohybová inscenace pro šest herců a tanečníků propojí pod otevřeným nebem klasickou činohru a tanec.

Vstupenky na jednotlivá představení, které jsou v prodeji prostřednictvím sítí Plzeňská vstupenka a TicketArt, rychle mizí. Zejména na Plzeňské vstupence už zbývají poslední místa, na TicketArt je zatím ještě vstupenek dostatek. Lístky si mohou zájemci zakoupit také před představením od 19:00 v pokladně umístěné přímo v Proluce.

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem pořádá PaNaMo, z.s. Podporuje ho také Statutární město Plzeň, Plzeň 2015, o.p.s. a Plzeňský kraj.

Podrobnosti o festivalovém programu jsou k dispozici na: www.divadelnileto.cz

autor: sch
Spustit audio