Pivovar Gambrinus je novou návštěvnickou trasou Plzeňského Prazdroje

27. srpen 2010

Plzeň má další atraktivní turistický cíl. Plzeňský pivovar otevřel novou návštěvnickou trasu, která turisty zavede do pivovaru Gambrinus, jehož výrobní prostory sousedí s Plzeňským Prazdrojem. Pivo Gambrinus se vyrábí už více než 140 let, ale dosud lidé nikdy neměli možnost si pivovar prohlédnout. Jak řekl Janě Kosové Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje, návštěvník se zde seznámí s historií značky, s tradiční recepturou i výrobním zařízením, ale také se pobaví.

Návštěvnická trasa pivovaru Gambrinus je otevřena denně a prohlídka trvá zhruba 100 minut. Turisty doveze do pivovaru speciální autobus přímo od návštěvnického centra v Plzeňském Prazdroji.
Pak je čeká návštěva výrobních prostor s výkladem. Prohlédnou si například varnu, která každé dvě hodiny produkuje nově uvařenou várku.


Atrakcí Návštěvnické trasy je interaktivní Gambrinus Aréna, kde si každý může mimo jiné kopnout virtuální penaltu na brankáře Gambrinus ligy nebo zažít pocity rockové hvězdy na pódiu, ale také nasednout na korbu starého pivovarského náklaďáku a prostřednictvím filmové smyčky rychle procestovat minulost spojenou s pivem Gambrinus.

autor: kos
Spustit audio