Plzeň chce oslavit titul. Spartě může vzít i ligový rekord v počtu výher

Tři mistrovské tituly už fotbalisté Plzně mají. Teď ale mohou v Synot lize poprvé triumf obhájit. A proti poslednímu Baníku Ostrava jim ve 27. kole stačí k potvrzení prvního místa jediný bod. Motivací k výhře je ligový rekord v počtu výher, o který se zatím Viktoria dělí se Spartou

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský trenér Karel Krejčí může dovést Plzeň k prvnímu titulu jako hlavní trenér

Plzeňský trenér Karel Krejčí může dovést Plzeň k prvnímu titulu jako hlavní trenér | Zdroj: ČTK

„Plzeň bude v očekávání a byli bychom rádi, abychom poslední krok udělali právě v domácím utkání,“ věří trenér Karel Krejčí, který by rád zažil oslavy před plzeňskými fanoušky.

Na první pohled zápas ani nemůže pro domácí dopadnout neúspěchem. Ostravský Baník se dávno smířil se sestupem, který teď už může být definitivní, v jarní části se ale herně i výsledkově přeci jen zlepšil. Na rozjetou Plzeň by to ale stačit nemělo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas, ve kterém se může rozhodnout o titulu, bude sledovat i reportér ČRo Mirko Vasić

„Každý se na zápas musí stoprocentně soustředit, i když to bude strašně těžké. Každý z fanoušků čeká mistrovské oslavy,“ cítí i plzeňský kapitán Roman Hubník, že všichni už tak nějak s potvrzením titulu počítají.

Oslavy jsou pro hráče motivací nastoupit třeba i přes zdravotní problémy. „Jestli někdo má drobné bolístky, tak je schová, protože si to nikdo nebude chtít nechat ujít. Doufám, že vybereme správnou sestavu a potěšíme sebe i fanoušky,“ říká Karel Krejčí.

Za úspěchem je požene ještě statistika. Plzeň zatím vyhrála patnáct zápasů za sebou a dělí se o rekord soutěže se svým velkým rivalem - Spartou. Po vítězství nad Baníkem už by to neplatilo.

V Plzni plánují oslavy, pohár pro mistra ligy ale o víkendu ještě nedostanou

Číst článek

„Bylo by to hezké, kdybychom vyhráli 16 zápasů v řadě. Pokud by se nám to povedlo, překonat tuhle vítěznou sérii by bylo hodně těžké,“ byl by rád za zápis do historie české ligy Roman Hubník. Pokud by se mu to se spoluhráči povedlo, mohla by Viktoria rozjet oslavy 4. mistrovského titulu.

Náš web zápas nabídne celý v přímém přenosu prostřednictvím ČRo Sport. Druhý poločas odvysílá i Radiožurnál.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme