Plzeň hostí triatlonový festival. Závod mužů ovládl František Linduška

Český triatlon se vrátil tam, kde se kdysi narodil – do Plzně. Několikadenní festival zatím nabídl skvělou diváckou kulisu, dramatické souboje i karamboly, diskvalifikace a v závodě Českého poháru také suverénní vítězství Františka Lindušky. 1,5 kilometru ve vodě, 38 kilometrů na kole a závěrečný desetikilometrový běh zvládl za 1 hodinu a necelých 55 minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

triatlon, atletika

triatlon, atletika | Foto: CC0 Public domain

„Za týden mám mistrovství Evropy, takže se teď pohybuji okolo prvního vrcholu sezony. Jsem tedy poměrně vyladěný. Sešlo se více faktorů – také velká motivace, protože to jsou už dva roky, co jsem vyhrál Český pohár v Brně, takže jsem byl hladový,“ tvrdil pár minut po doběhu František Linduška.

Závod Českého poháru byl zároveň akademickým mistrovstvím republiky a díky triumfu si jindřichohradecký triatlonista zajistil účast na světovém šampionátu akademiků na začátku srpna ve Švýcarsku. Na stříbrné příčce skončil v Plzni pardubický Jan Volár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závody Českého poháru v triatlonu v Plzni sledoval reportér ČRo Jan Markup

„Trať byla náročná, ale mám tyto tratě rád. Organizátoři odvedli skutečně skvělou práci, přišla spousta diváků, takže tady byla skvělá atmosféra. Je to jeden z nejlepších závodů v poháru,“ prohlásil Jan Volár.

Triatlonový festival nabídl i další příběhy. Plzeňský Přemysl Švarc byl před závodem jedním z velkých favoritů. Jenže možná spíš jen teoretickým. Od březnového pádu v závodu Světového poháru v australské Mululabě totiž závodí s titanovou dlahou v levém rameni. A aby toho nebylo málo, přišly i další komplikace.

„Včera jsem měl 37,8 a zimnici. Já ale neumím vzdát. Tím, že to bylo Plzni po dvanácti letech, tak jsem si říkal, že budu startovat za každou cenu. Ale nechat tam to zdraví bylo fakt na hraně,“ přiznal v cíli Přemysl Švarc.

A rovněž bronzová medailistka z mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu a třetí také v plzeňském závodě Eva Potůčková bude vzpomínat na trať kolem Boleveckého rybníka se smíšenými pocity. Díky velké touze vyhrát před domácím publikem, přehlédla v depu převlékajícího se závodníka a přepadla přes kolo.

„Takové věci mě už nerozhází, nijak mě to neovlivnilo. Prostě jsem spadla, tak jsem se sebrala a jela jsem dál. Na kole mi to nějak nejelo, bylo to do těch kopců těžké. Navíc jsem jela sama, takže jsem si jela svůj závod,“ tvrdila Eva Potůčková. Pro pořádek dodejme, že ženám kralovala slovenská závodnice hájící barvy brněnského týmu EKOL Romana Gajdošová.

Jan Markup, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme