Plzeň má nový katalog sociálních služeb

19. říjen 2017

Plzeňský magistrát vydal páté aktualizované vydání katalogu sociálních služeb. Ucelený přehled sociálních služeb poskytovaných ve městě a v nejbližším okolí si mohou zájemci vyzvednout na různých institucích v Plzni.

Poslední katalog vyšel v roce 2014. Aktualizované vydání pomůže k lepší orientaci v nabídce služeb, jež město dotuje a jejichž kvalitu garantuje.

„I v dnešním světě dokonalých technologií a sociálních sítí má nezastupitelné místo informační materiál v tištěné podobě. První katalog tohoto druhu byl vydaný v roce 2005 a měl 70 stran, tento nově vydaný jich má již 208," řekl primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Každá stránka katalogu představuje jednu službu včetně veškerých kontaktů a stručné charakteristiky.

„Rozdíl 130 stran ve srovnání s prvním vydáním je dokladem toho, že město intenzivně pracuje na rozvoji sítě sociálních služeb v souladu s potřebami občanů a demografickým vývojem," poznamenala primátorova náměstkyně odpovědná za sociální oblast Eva Herinková.

Publikace shrnuje informace o službách pro seniory, zdravotně postižené občany, rodiny, děti a mladistvé, služby pro osoby v obtížných situacích, cizince i pro lidi ohrožené drogovou závislostí.

Desítka tisíc kusů nestačí

Brožura vyšla původně nákladem 10 tisíc kusů, za týden ale byla rozebrána. Odbor sociálních služeb proto zajistil dotisk dalších 10 tisíc, ale ani tento počet pravděpodobně nebude konečný. Katalog bude v nejbližších měsících zpracovaný i do elektronické podoby a zveřejněný na městském portálu sociálních služeb.

Plzeňský magistrát vydal páté aktualizované vydání katalogu sociálních služeb

V knižní podobě bude k dostání zdarma ve vrátnicích plzeňského magistrátu a na úřadech městských obvodů, na úřadu práce, městské policii, v městské a diecézní charitě, ve fakultní nemocnici i dalších institucích.

zdroj: ČTK
Spustit audio