Plzeň, nebo Boleslav? Jeden z týmů minimálně do neděle vystřídá v čele tabulky Spartu

Fotbalová Synot liga bude mít nového lídra tabulky. Ve 14. kole se utká druhá Plzeň se třetí Mladou Boleslaví a jeden z těchto týmů minimálně na necelý den vystřídá v čele pražskou Spartu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová aréna v plzeňských Štruncovo sadech

Fotbalová aréna v plzeňských Štruncovo sadech | Foto: Soarer12

Ve Štruncových sadech se utkají dva ofenzivně založené týmy, jejichž kanonýři momentálně vedou tabulku střelců. Plzeňský Michal Ďuriš i mladoboleslavský Lukáš Magera nastříleli shodně po deseti gólech.

„V době, kdy jsem byl v Boleslavi, nedostával Lukáš tolik šancí jako nyní, takže určitě je to i tím,“ myslí si Ďuriš, který s Magerou ještě v minulé sezóně ve středočeském klubu hrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dnes večer bude mít Synot liga nový vedoucí tým. Po vzájemném duelu druhého se třetím se v čele usadí buď Plzeň, nebo Mladá Boleslav

Oba kluby teď mají v Synot lize výbornou bilanci. Plzeň v posledních devíti zápasech ztratila body jen vinou jediné porážky, Boleslav za stejnou dobu sice třikrát remizovala, ale ani jednou neprohrála.

„Je to celkem slušná série a je načase to ukončit. Věřím, že nás diváci poženou a my poženeme Mladou Boleslav,“ doufá plzeňský záložník Jan Kovařík.

Pokud se to plzeňským hráčům povede, nebo pokud získají alespoň bod, dostane se Viktoria minimálně do zítřka do čela tabulky. Naopak v případě boleslavského vítězství se na první místo vyhoupnou právě Středočeši.

„Určitě do zápasu půjdeme s pokorou, protože ten kádr Boleslavi je velice silný. Povedlo se jim dát dohromady velice silné mužstvo,“ přiznává trenér Plzně Karel Krejčí.

Zvlášť ofenzivní kvarteto Zahustel, Magera, Skalák, Baroš budí až hrůzu. Nastřílelo 25 branek, což se nepovedlo valné většině ligových týmů. Akorát Plzeň má gólů 29 a Sparta 32.

„Boleslav hraje v této sezoně dobře, střílí hodně gólů a zaslouženě jsou nahoře v tabulce. Takže ná nečeká nic jednoduchého. Ale pevně věřím, že zápas doma zvládneme,“ věří Michal Ďuriš.

Bilanci vzájemných duelů má lepší Plzeň. Z dosavadních dvaceti zápasů o prvoligové body vyhrála jedenáctkrát, Boleslav jen pětkrát. Nerozhodně skončily čtyři zápasy.

Utkání Plzeň - Mladá Boleslav začíná ve 20:15 a celý zápas odvysílá Český rozhlas na internetovém a digitálním streamu ČRo Sport.

Na programu jsou dnes ještě další čtyři utkání, která začnou shodně v 17 hodin. Bohemians hostí Ostravu, Slovácko Slavii, Příbram Zlín a Olomouc Duklu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme