Plzeň nezvládla utkání v Minsku a na jaře si poháry nezahraje

Teplota v Minsku, kam zavítali hráči Plzně k zápasu Evropské ligy, se pohybovala kolem minus pěti stupňů. A pod bodem mrazu je nyní nálada v plzeňské kabině. Západočeši prohráli v Bělorusku 1:0 a předčasně se loučí s evropskými poháry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští fotbalisté nezvládli v Minsku utkání Evropské ligy a nemají šanci postoupit ze základní skupiny

Plzeňští fotbalisté nezvládli v Minsku utkání Evropské ligy a nemají šanci postoupit ze základní skupiny | Zdroj: ČTK

Od začátku zápasu v Minsku diktovali tempo hráči Plzně. Jako prvním se jim také podařilo dostat míč do branky Dinama. Plzeňský střelec Mahmutović ale stál v době Kučerovy přihrávky v ofsajdu a gól nemohl být uznán.

V průběhu poločasu se hra postupně vyrovnávala a do šancí se začali dostávat i domácí. Tu největší měl Bečiraj, který se dokázal prosmýknout za obranu domácích. Vynikajícím zákrokem gólovou akci zmařil plzeňský gólman Bolek.

Největší šanci dosavadního průběhu měl v 52. minutě Jan Kovařík. Aidin Mahmutović se protáhl až před gólmana domácích, kde sice spadl po kontaktu s obránci Dinama, ale ještě dokázal posunout míč na nabíhajícího Kovaříka. Plzeňský záložní ale trestuhodně přestřelil prázdnou branku soupeře.

Plzeň postupně zvyšovala svůj tlak, ale Mahmutović ani Kovařík se v nadějných situacích nedokázali prosadit. A tak z ojedinělé akce udeřili domácí. Baránek nezvládl souboj ve vápně s útočníkem Dinama, podrazil ho a rozhodčí nařídil jasnou penaltu.

K té se postavil Adamović. Jeho střelu perfektním zákrokem zneškodnil brankář Bolek. Bohužel vyrazil míč před sebe a první u něj byl právě neúspěšný střelec Adamović a uklidil míč do branky. Plzeň podlehla Dinamu Minsk gólem z penalty 1:0.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme