Plzeň porazila v Evropské lize Hapoel Beer Ševu

29. září 2017

Výbornou formu z domácí ligy, kde ještě neprohráli, si přenesli fotbalisté Viktorie Plzeň také do Evropské ligy. Ve druhém zápase základní skupiny G přehráli izraelský celek Hapoel Beer Ševa 3:1 a slaví první body.

„Tak samozřejmě za každý gól jsem šťastný. Jsem tam proto, abych góly dával nebo chystal, takže jsem určitě spokojený,“ neskrýval radost ze vstřeleného gólu plzeňský záložník Milan Petržela.

Jeho branka ve 29. minutě byla v prvním poločase jediná, byť příležitostí měly oba celky více. Nejhůř bylo Viktoriánům v 69. minutě, kdy střídající Nigérijec Nwakaeme vyrovnal.

„To poznáte, že se to na vás trochu valí a soupeř vás začne přehrávat. Naštěstí nás ten gól probral a zase jsme začali hrát dobře,“ těšilo plzeňského záložníka Jana Kopice.

A byl to právě Kopic, kdo o 7 minut později po příhře střídajícího Andrease Ivanschitze vrátil domácím vedení. Další střídající hráč Marek Bakoš pak ještě pečetil důležitou a zaslouženou výhru Západočechů.

Viktoria byla dobře připravená a dokázala se vyhecovat

„Doma prostě chceme vyhrávat ať je to jakýkoliv soupeř. Na Beer Ševu jsme se vyhecovali a věděli jsme, že na ně máme a můžeme s nimi hrát minimálně vyrovnanou partii. Doma chceme vyhrávat a sbírat body,“ hodnotil povedený duel s Hapoelem Milan Petržela. Díky výhře Viktoria bodově dostihla s třemi body v tabulce skupiny G izraelského soupeře a zvýšila své šance na postup.

Plzeňští fotbalisté konečně potvrdili i na evropské scéně dobré výkony a výsledky z domácí soutěže, kde ještě neztratili ani body. Spokojený tak mohl být po utkání i plzeňský kouč Pavel Vrba.

„Já si myslím, že ten zápas byl zajímavý. Samozřejmě nebudu tvrdit, že byl bez chyb, protože spoustu věcí jsme mohli řešit lépe. Na druhou stranu obě mužstva hrála ofenzivně a měla gólové příležitosti. Těší mě, že jsme vyhráli 3:1,“ ohodnotil trenér Viktorie Pavel Vrba.

autoři: vja , jik
Spustit audio