Plzeň táhne fanoušky, těší trenéra Koubka. Proti Táborsku rozhodla efektivita

Cesta fotbalistů plzeňské Viktorie v Poháru České pošty pokračuje do Hradce Králové. Postup si zajistili vítězstvím v Sezimově Ústí ve 3. kole nad tamním druholigovým týmem MAS Táborsko. Viktoria využila své šance a zvítězila 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Táborska Michal Toma inkasoval celkem třikrát, překonal ho i Jan Kovařík

Brankář Táborska Michal Toma inkasoval celkem třikrát, překonal ho i Jan Kovařík | Zdroj: ČTK

Zápas v areálu Soukeník vidělo 4438 diváků. „Jsme rádi, že je o nás zájem a že Viktorka je mužstvem, které přitahuje diváky. Je to dobrá propagace fotbalu,“ pochvaloval si kulisu trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Plný stadion viděl úvodní branku zápasu v 31. minutě. Plzeňský Jan Kovařík se trefil z přímého kopu. „Bylo to blízko a to jsou dvě možnosti: Buď na stranu gólmana, nebo chlebíček přes zeď. Brankář stál u tyče, takže mi zbývala druhá varianta a trefil jsem to pěkně,“ popsal střelec úvodní branku.

Přehrát

00:00 / 00:00

S aktéry pohárového zápasu Táborska proti Plzni mluvil reportér ČRo Lukáš Ptáček

Na 2:0 pro Viktorii zvýšil v 64. minutě Ondřej Vaněk z penalty nařízené za hraní rukou ve vápně hráčem domácího týmu. A v 70. minutě daroval Západočechům třetí branku obránce Táborska Cíferský, když poslal míč do vlastní sítě.

„Soupeř byl dobrý a vymáčkl se k velice dobrému výkonu. Udělali jsme nějaké chyby, ale ty jejich jsme potrestali víc. Nebyli jsme v optimálně sehrané sestavě, Táborsko mělo šance, ale my jsme měli ještě na víc gólů,“ zhodnotil utkání Miroslav Koubek.

Hráči Táborska si vytvořili několik šancí, kdy mohli výsledek zápasu alespoň upravit, míč za záda plzeňského brankáře Bolka ale neposlali ani jednou. „Připravili se na začátek obou poločasů, přežili jsme pár jejich šancí a pak jsme se dostali do hry a ukazovali větší efektivitu a kvalitu,“ všiml si záložník Tomáš Hořava.

I přes nelichotivý výsledek nepodali domácí špatný výkon. „Výkon byl velmi slušný. Měli jsme pasáže, kdy jsme hře dominovali a vytvářeli si nadějné příležitosti. Je škoda, že jsme diváky neuspokojili tím, že by něco v plzeňské kase skončilo,“ pochválil své hráče Petr Frňka.

Další zápas odehrají hráči Viktorie Plzeň už v sobotu. V 9. kole Synot ligy se utkají na moravském trávníku s brněnskou Zbrojovkou.

Lukáš Ptáček, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme