Plzeňané mají novou dráhu pro kolečkové brusle

27. červenec 2005

Obyvatelé Plzně a okolí získali novou asfaltovou dráhu pro bruslení na kolečkových, takzvaných in-line bruslích. Dráha měří 425 metrů a je 6 metrů široká. Je součástí sportovního parku, který v posledních pěti letech vzniká v plzeňské části Slovany. Areál nabízí mimo jiné i horolezeckou věž, hřiště na volejbal, basketbal, hokejbal, místo na petanque a skateboardový areál s překážkami.


Ještě letos se připravuje výstavba nového lanového centra a přístup do řeky nad jezem. Peníze na vybudování parku jdou z kasy plzeňského magistrátu, z obvodu Slovany a od holdingu Škoda.

Vstup do parku je prozatím zdarma. Sportoviště jsou vedle sebe, takže si každý může najít co jej zaujme. V budoucnu se však podle vedení slovanské radnice bude muset platit za vstup na lanové centrum, neboť bude nutné, aby u něj byl kvůli bezpečnosti dozor.

Park využívají zejména mladí lidé. Radnice zatím neměla problém s vandalismem a ničením sportovišť. Aby neodradila lidi, kteří holdují těmto sportům, nezřídila žádnou vrátnici ani dozor. Předpokladem je, že si návštěvníci areálu sami nejlépe pohlídají, aby se žádná překážka neničila.
autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio