Plzeňská charita sbírá dárky pro opuštěné lidi

Obyvatelé Plzně mohou o letošních Vánocích obdarovat prostřednictvím městské charity opuštěné lidi. Ve všech plzeňských kostelech budou v neděli 10. prosince připraveny velké koše, do nichž mohou lidé vložit dárky. Pracovníci charity je pak v předvánočním čase rozdají lidem, kteří nikoho nemají. Dárky se budou přijímat ale také v o den dříve na plzeňském biskupství.

Podle Anny Srbové z městské charity, lidé, kteří by se chtěli do akce zapojit a nevyhovuje jí dávat dárky do kostela, mohou s nimi přijít v sobotu 9. prosince od 10:00 do 14:00 na biskupství na náměstí Republiky. Na biskupství se zároveň budou za dobrovolný příspěvek nabízet výrobky klientů a příznivců charity.

dárek

Pro opuštěné lidi je možné připravit vše, co může člověku udělat radost: kávu, čaj, vánoční pečivo, trvanlivé ovoce, suché plody, čokoládu, konzervy, sváteční potraviny, kosmetiku, šampony, drobné doplňky, svíčku nebo vázičku.

Na Štědrý den pak charita pořádá v budově biskupství setkání pod vánočním stromečkem s pohoštěním a drobnými dárky pro opuštěné lidi. Anna Srbová dodává, že do tohoto společenství jsou zváni všichni, kteří by jinak byli sami, ať jsou mladí, staří, věřící, nevěřící, všichni jsou vítáni.

Vánoce
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio