Plzeňská filharmonie hraje v ČRo Plzeň dětem

Plzeňská filharmonie, za technické podpory ČRo Plzeň, připravila zajímalvý projekt jako předprázdninový dárek pro téměř tisícovku dětí z mateřských škol a 1. stupně základních škol. Ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň probíhá týdenní cyklus deseti koncertů, nazvaný „Máme rádi zvířata“. Neotřelou a zábavnou formou přibližuje dětem jednotlivé hudební nástroje i celé skladby.

Průvodkyní všech koncertů je ředitelka Plzeňské filharmonie Lenka Kavalová. Mikrofon se ale často dostane do rukou i samotným dětem.

Podle slov Lenky Kavalové je program utvořen tak, aby byl pro děti posluchačsky atraktivní, aby je do celého pořadu aktivně zapojil a současně je také vzdělával. Děti si spolu s hudebníky zahrají v Haydnově - Mozartově Dětské symfonii, objevují říši zvířat v hudbě, vyzkouší si rytmické dovednosti a také si s Plzeňskou filharmonií zazpívají píseň Máme rádi zvířata.
Dozvědí se něco o Václavu Trojanovi, jehož socha se nachází v plzeňské Mlýnské strouze a snahou je také, aby si zapamatovaly, že v roce 2015 bude Plzeň Evropským hlavním městem kultury.

02373985.jpeg

Na podzim letošního roku budou podobné koncerty Plzeňské filharmonie ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň pokračovat. Na koncerty se tak mohou těšit i malí návštěvníci z dětských domovů a diagnostických ústavů. Kromě toho už nyní připravuje Plzeňská filharmonie také pořady pro domovy důchodců.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio