Plzeňská karta získala ocenění na soutěži v Budapešti

20. leden 2015

Plzeňská karta, konkrétně řešení jejího nabíjení prostřednictvím bankomatů České spořitelny, bylo zvoleno nejlepší inovací roku v mezinárodní soutěži Quality Innovation of the Year v kategorii organizací veřejného a neziskového sektoru.

Na slavnostním ceremoniálu v Budapešti převzal cenu pro vítěze soutěže ředitel Úseku Plzeňské karty Martin Chval, který vyzdvihuje především praktické uplatnění řešení: „Získaného ocenění si velmi vážíme, ale musím říci, že největší odměnou je pro nás skutečnost, že tento projekt přijali naši zákazníci a dnes se téměř 40% transakcí s Plzeňskou kartou realizuje právě na bankomatech."

Generální ředitel PMDP Michal Kraus k ocenění řekl: „Toto ocenění považuji především za skvělé ocenění práce mých kolegů. Cenu vnímám i jako doklad toho, že Plzeňská karta je skutečně nejrozvinutějším systémem svého druhu v České republice."

Plzeňská karta, konkrétně řešení jejího nabíjení prostřednictvím bankomatů České spořitelny, bylo zvoleno nejlepší inovací roku v mezinárodní soutěži Quality Innovation of the Year v kategorii organizací veřejného a neziskového sektoru

Soutěž Quality Innovation of the Year je původem finská soutěž, poprvé se konala v roce 2007 jako národní soutěž inovací ve Finsku. V současnosti jsou do soutěže zapojeny ještě Česká republika, Estonsko, Finsko, Izrael, Kazachstán, Lotyšsko, Maďarsko a Švédsko. Hlavním organizátorem je Finská společnost pro kvalitu. V každé zapojené zemi soutěž organizuje zprostředkovatel, zpravidla organizace podporující kvalitu či inovace, v případě České republiky je to Česká společnost pro jakost. Ocenění se udělují ve 4 kategoriích, kdy mezi kandidáty volí vítěze mezinárodní expertní porota.

Spustit audio