Plzeňské Hudební ceny Žebřík převezmou umělci v Depu v Cukrovarské ulici

17. prosinec 2014

Vyhlašování prestižních Hudebních cen Žebřík se vrací do centra Plzně. 23. ročník se uskuteční 13. března v hale bývalé vozovny městských dopravních podniků, tedy v depu v Cukrovarské ulici. Vejít by se tam mělo až dva tisíce lidí. V současnosti se v hale upravují interiéry a zkouší se akustika.

Ředitel cen Žebřík Jaroslav Hudec je s novým místem spokojen. „Pro nás je na tom nejpodstatnější to, že se konečně tahle tradiční akce vrací do centra Plzně, což v posledních letech být nemohlo. A současně, že se vracíme k tradičnímu termínu, a to je vždycky druhý březnový pátek. Takže to je pro nás podstatné, že nejsme časově, ani tím prostorem ani nikým a ničím limitováni a je to pouze a jenom na nás a na spoluorganizátoru Plzeň 2015," říká Hudec.

Hudební ceny Žebřík se v minulých letech předávaly například v hale Lokomotivy, v Parkhotelu, v prostorách Fakulty umění a designu Západočeské univerzity a také v dnes už zbouraném Domu kultury.

Přijede Richard Müller a Aneta Langerová

Při šestihodinové show na finálovém večeru vystoupí Richard Müller, Aneta Langerová, Ondřej Brzobohatý, Vypsaná fixa a další umělci a kapely. Počítá se s účastí 2000 lidí. Žebřík budou moderovat Tomáš Hanák a Bára Polívková. V Depu v současné době probíhají interiérové úpravy a akustické zkoušky.

Žebřík se stane zároveň jakousi opening party tohoto nového kulturního centra, které získala Plzeň 2015 jako náhradu za nezrealizovanou kulturní fabriku ve Světovaru. Depo podle Jaroslava Hudce poskytuje skvělé zázemí pro parkování, má logisticky výhodnou polohu.

13. března večer bude předáno 30 cen v devíti kategoriích nejlepším českým i slovenských hudebníkům a filmovým osobnostem na základě dvouměsíčního hlasování. Podrobné informace najdete na www.anketazebrik.cz. Předprodej vstupenek už začal.

autoři: kos , Štěpánka Zýková
Spustit audio