Plzeňské městské dopravní podniky mění svou tvář

27. říjen 2016

Řidiči městské hromadné dopravy v Plzni oslaví páteční státní svátek v nových uniformách. Rozloučily se s tradiční modří a pořídily zaměstnancům stejnokroje v barvách města Plzně a zároveň v barvách jednotlivých dopravních prostředků. Kromě toho mají dopravní podniky nové logo, které vychází z aktuálního loga města Plzně.

Plzeňské městské dopravní podniky měnily kompletně uniformy před 13 lety a tehdy neměly úplně šťastnou ruku, jak přiznává předseda představenstva Michal Kraus.

„Problémů bylo několik. Poměrně záhy jsme museli měnit bundu, která nebyla příliš kvalitní. Polo trika nedržela formu a zaměstnanci v nich nepůsobili upraveným dojmem. Řešili jsme problémy s barevností kalhot a naši kolegové působili celkově ošuntěle a ne příliš upraveně,“ řekl Kraus.

Nové stejnokroje jsou z kvalitních přírodních materiálů, jsou prodyšné a pohodlné. Jejich autorkou je módní návrhářka Alice Stuchlová. „Základní barva je šedá, kterou jsme doplnili barvami jednotlivých trakcí. Jedná se o barevný proužek na košilích, dále o barevný svetr a kravatu,“ doplnila Stuchlová.

Odezva je ve většině pozitivní. Zazněly i některé výhrady

Vedení dopravních podniků při plánování nových stejnokrojů spolupracovalo se zástupci odborových organizací, protože ne každý zaměstnanec vítá změny. Plzeňské městské dopravní podniky také představily své nové logo. Má stejnou podobu jako nové logo města.

„Základem je šipka směřující na západ. Na rozdíl od města máme v šipce písmena PMDP a před tím máme slogan „Vozíme Plzeň“. Standartní logo je složeno z celého názvu Plzeňské dopravní podniky a v šipce opět PMDP,“ uvedla mluvčí dopravních podniků Plzeň Kateřina Fránová.

Základem všech grafických materiálů pak bude stavebnice, která zobrazuje plzeňské dominanty a jednotlivé součásti městské hromadné dopravy. Na novou podobu už přešly webové stránky dopravních podniků a postupně ji získají všechny grafické materiály, které využívají.

autoři: Směna ČRo Plzeň , kos
Spustit audio